Innervisions doet soundtrack Fritz Lang-film

Partyscene Redactie | 24 september 2009
headlines

A Critical Movie

De mannen van Innervisions gaan een nieuwe uitdaging aan: een soundtrack voor een klassieke stomme film van de beroemde Duitse cineast Fritz Lang. In de Critical Mass-samenstelling zullen ze deze nieuwe compositie live presenteren tijdens Time Warp 2010.

A Critical Mass doet Fritz Lang.Het idee is uiteraard niet nieuw. Dixon, Henrik Schwarz en Ame volgen in de voetstappen van onder meer Jeff Mills, die een soundtrack voor de film ‘Metropolis’ van diezelfde Fritz Lang en ‘Buster Keaton’s Theme’ maakte en Ricardo Villalobos, die zijn soundtrack voor ‘Berlin Sinfonie der Großstadt’ van Walther Ruttmann uit 1927 op Timewarp 2008 presenteerde. Maar gezien de muzikale kwaliteiten van deze vier Innervisions-mannen, vooral in de live-samenstelling van A Critical Mass, verwachten we natuurlijk ook van hen een grootse en meeslepende compositie.

Fritz Lang (1890-1976) was een Oostenrijkse filmmaker, die in de jaren twintig van de vorige eeuw naam maakte binnen het genre ‘film noir’, met producties die bol stonden van de Germaanse mythologie en waarin vaak de beklemmende sfeer rond de opkomst van de industrie in beeld werd gebracht. Zelfs Hitler had hem, na het zien van zijn bekendste werk ‘Metropolis’, hoog zitten en bood hem in de jaren dertig dan ook een hoge positie in de Duitse filmindustrie aan. Lang was echter fel gekant tegen de ideeën van de nazi-partij. Toen de nazi’s aan de macht kwamen, werd Langs werk geboycot en vluchtte hij naar Parijs. Uiteindelijk belandde hij in Hollywood waar hij in de jaren zestig nog een aantal films voor MGM maakte.

Welke Lang-film de mannen van Innervisions precies voor hun rekening gaan nemen is nog niet bekend. Dixon vertelde vandaag aan de collega’s van Fact Magazine: ‘It’s a classic movie from the early 20/30s from Fritz Lang and we will perform the score live at the Timewarp 2010’. Houd de website van Time Warp dus goed in de gaten.

Fragment uit ‘Metropolis’ (1927) met gedeelte van de soundtrack van Jeff Mills

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws