British Library zet 2000 uur aan audio online

Partyscene Redactie | 8 september 2009
headlines

23.700 opnames online

De Britse nationale bibliotheek heeft uit haar collectie van één miljoen platen en cd’s en 200.000 bandopnames, maar liefst 2000 uur aan materiaal online gezet. Een goudmijntje voor samplejagers en avontuurlijke muziekliefhebbers.

The British Library

In de wereld van producers heb je altijd baas boven baas: een Theo Parrish die met een microfoon in de stad op strooptocht gaat naar originele samples, of een Matthew Herbert, die vorige week aankondigde een album (’One Pig’) te gaan maken rond de geluiden van een varken en eind september een club in Frankfurt als levende studio gebruikt voor een andere nieuwe release (‘One Club’).

Voor de meer luie producers onder ons is er nu een nieuwe exotische samplevindplaats beschikbaar. The British Library, de nationale bibliotheek van het Verenigd Koninkrijk, heeft namelijk maar liefst 23.700 zeldzame opnames online gezet. Was jij altijd al op zoek naar ‘de lokroep van een kikker tijdens de schemering’ of ‘een soundscape van de Schotse Hooglanden’ voor jouw track, dan kun je hier terecht.

Ook voor avontuurlijke dj’s en muziekliefhebbers is er genoeg te vinden. Afrikaanse percussie, Chinese volksmuziek, klassieke stukken van Bach, Beethoven en Mozart, Britse jazzlegendes die over hun invloeden vertellen; de ruim 2000 uur aan opnames sleept je de hele wereld over. Spitten maar!

The British Library

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws