Carl Craig produceert nieuw 'Tribe'-album

Partyscene Redactie | 19 augustus 2009
headlines

C2 duikt in de jazz

Wij willen ook een ‘tribe’, net als Carl Craig. Gewoon omdat ‘we’re puttin’ the tribe back together’ zo heerlijk bekt.

 

The TribeCarl Craig zit niet bepaald stil. Hij heeft de voorbereiding voor de release van zijn speciale ’69’-boxset net klaar en duikt nu alweer op zijn volgende project: het produceren van het nieuwe ‘Tribe’-album. Dit jazzcollectief uit Detroit, met Phil Ranelin (trombone), Wendell Harrison (saxofoon), Doug Hammond (drums) en Marcus Belgrave (trompet) als vaste kern, veroverde de wereld in de jaren zeventig met hun innovatieve jazz. 

Craig werkte al eerder samen met Marcus Belgrave op zijn ‘Detroit Experience’-album uit 2003 en na gesprekken met saxofonist Harrrison was hij vastbesloten het collectief weer bij elkaar te krijgen. Het zou nog tot het voorjaar van 2007 duren voor hij de vier samen in de studio wist te krijgen.

Na een klein voorproefje van de muzikale kwaliteiten van The Tribe op de EP ‘Vibes From The Tribe’ in 2008, zit er nu dus een volledig album in de planning. Op ‘Tribe Rebirth’ vinden we zowel klassiekers van het collectief als nieuw werk dat speciaal voor het album werd geschreven. Craig zelf omschrijft de sound als ‘minder experimenteel als Innerzone Orchestra en met meer samenhang dan de Detroit Experiment’. Het album komt op 6 oktober uit op het zusterlabel van Planet E, Community Projects.

Myspace Carl Craig

MySpace The Tribe

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws