Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 31 juli 2009
headlines

Het is weer weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda nog altijd van onschatbare waarde. Want waar vinden de tofste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie onder elkaar gezet. Fijn weekend!

TrouwWat: Aus Music - All Nite Long!   

Locatie: TrouwAmsterdam

Datum: vrijdag 31 juli

Line-up: Appleblim, Jerome Sydenham, Will Saul

Entree: 15.

Bijzonderheden: Het is weer tijd voor een labelnight bij Trouw en op vrijdag 31 juli is het de beurt aan AUS. Oprichter Will Saul staat samen met dub expert Appleblim en Jerome Sydenhamop deze vrijdagavond achter de draaitafels. Net als de muziek dat het label uitbrengt, staat de avond geheel in het teken van de meer experimentele house, techno, dub, disco en electro.

Het AUS music label werd samen met arties Fink in 2006 opgericht door Saul en artiesten als Lee Jones, Motorcitysoul, Sideshow (Fink’s alter ego) en MyMy brengen hier hun producties op uit. In maart dit jaar werd de dubbelaar ‘Aus Music All Night Long’ gereleased. Op de door Saul gemixte cd’s wordt de eerdergenoemde muzikale diversiteit van het label snel duidelijk. En dat deze sound dansvloer gericht is, is geen understatement.

Website: TrouwAmsterdam

Roni SizeWat: Fabric Live

Locatie: Club Fabric, Londen.

Datum: vrijdag 31 juli

Line-up:

Area 1: Andy C, Commix, Hype, Roni Size, TC

Area 2: Furney, LTJ Bukem, Stamina, Transit mafia MC: Moose (UK)

Area 3: Rusko

Entree: 14,02 euro.

Bijzonderheden: Voor iedereen die een beetje van drum & bass houdt en toevallig in Londen is, of dat laatste zetje nodig heeft om een weekendje muziekhoofdstad van Europa te pakken, tippen wij een feestje in club Fabric. Een partij top-dj’s in het genre van de stuiterende bassen en kletterende beats, zoals LTJ Bukem, Roni Size en Andy C, is geboekt om deze zwoele zomeravond met een drijfnat shirt af te sluiten. Goed, die trip kost je wel een paar duiten, maar daar staat tegenover dat je voor een zeer lage entree kunt genieten van een top line-up.

Website: Fabric

 

 

Raw RhythmWat: Raw Rhythm Festival

Locatie: Westergasterrein, Amsterdam

Datum: vrijdag 31 juli en zaterdag 1 augustus  

Line-up:  Vrijdag: Mr. Wix, Waxfiend, Live: Dizzee Rascal, Jazzanova, Tom Trago, Live: Fakkelbrigade, Live: Jiggy Djé, Live: Zwart Licht, Gomes, L.D., Antal, Spinna, Brutuzz, Disco Nova Henzel, Live: Wicked Jazzsounds

Zaterdag: Afrojack, Chuckie, Live: De Jeugd van tegenwoordig, MC: GMB, Jakes, L-Dopa, Roni Size, Ruwedata, The Freshest Kidz.

Entree:passe-partout 70 euro. Dagkaart: 40 euro.

Bijzonderheden: Het Drum Rhythm Festival is terug! En wel onder de noemer: RAW Rhythm. 7 jaar na de laatste editie van het meerdaagse, ondergrondse muziekfestival, dat moest stoppen vanwege het verbod op tabaksreclame, vindt op 31 juli en 1 augustus op het Amsterdamse Westergasterrein een comeback plaats.

In 2002 stopte Drum Rhythm, doordat de nieuwe wetgeving de tabaksindustrie verbood festivals te sponsoren. Voor Drum werd destijds geen vervanger gevonden. Nu, zeven jaar later, heeft het festival een nieuwe sponsor: het Nederlandse kledingmerk G-Star.

Website: Raw Rhythm

 

 

Shoot Me I'M FamousWat: Shoot Me I’m Famus

Locatie: Off Corso, Rotterdam  

Datum: zaterdag 1 augustus  

Line-up: DJ Disciple, Erick e, Denniz, Mo mc

Lounge by Ron Wood & Marrichino

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Je kunt veel zeggen over piemelhouse- extraordinair MAW, maar komende zaterdag verwent de Haagse partyorganisator de Rotterdamse housefreaks met een portie fijne, soulvolle deephouse van de hoogste orde. Speciaal uit New York komt de soulvolle househeld DJ Disciple overgevlogen. Samen met Denniz, die een Amerikaans houseplaatje ook niet schuwt, en o.a. funkheld Ron Wood in de lounge, zal het zaterdag aan de muziek niet liggen in de voormalige bioscoop aan de Kruiskade. Als ook Erick E zijn RoXY/Work platenkoffer meebrengt en zijn Earthquake-herrie in 020 laat, krijgt Shoot Me I’m Famous een waardig afscheid. Het is namelijk de laatste editie. Na de zomer komt MAW met iets nieuws.

Website: MAW Party

 

Welcome to the Future FestivalWat: Welcome to the Future Festival  

Locatie: Recreatieoord ’t Twiske, Oostzaan.

Datum: zaterdag 1 augustus.

Line-up: O.a. Guy Gerber, Live: Amsterdam 661, Onur Özer, Loco Dice, Warren Fellow, Deetron, Live: Rejected, Secret Cinema, Ben Sims, Tobi Neumann, Radio Slave, Karotte, Live: David Labeij, Casper Tielrooij, Thomas Martojo, Melon, Jimpster, Naald & Draad e.v.a.

Entree: 41 euro.

Bijzonderheden: Ondersteund door ID&T richt Quazar-producer Gert van Veen zich sinds de zomer van 2007 op een heus Berlijns house- en technofestival. Een nieuw festival op een locatie iets ten noorden van Amsterdam met als insteek weinig artiesten per area, waardoor de artiesten de tijd krijgen om een echte set neer te zetten. Opvallend hier is dat, verdeeld over vijf area's, alleen house, techno en minimal-artiesten zijn geboekt, hetgeen betekent dat het muzikaal veel van hetzelfde is. Desalniettemin is de programmering er eentje om je vingers bij af te likken, dus zeker een festival om niet te missen!

Website: Welcome to the Future  

Strange FruitWat: Strange Fruit

Locatie: Club Zonder Concessies, Rotterdam

Datum: Zaterdag 1 augustus  

Line-up: Benji B, Thelonious & Lucky Dubz.

Entree: 9 euro

Bijzonderheden: Voor de liefhebbers van vooruitstrevende hiphop, soul, afrobeat, intelligente house of broken beats: Benji B, BBC radio dj en voormalig producer van de Worldwide Show van Gilles Peterson, draait zaterdag 1 augustus op de Strange Fruit-avond in de Rotterdamse Club Zonder Concessies. De populaire dj wordt bijgestaan door Strange Fruit-resident dj’s Thelonious & Lucky Dubz. Tip: kom op tijd, want vol is vol!

Website: Club Zonder Concessies

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws