Daft Punk elf keer 'gechipt'

Partyscene Redactie | 14 juli 2009
headlines

Da Daft Chip

Aaah, de wondere wereld van de chiptunes. We zijn er nog steeds niet helemaal uit wat mensen bezielt om met zorg gemasterde releases totaal te strippen tot het niveau van een aftandse game uit de jaren tachtig, maar het resultaat is soms best grappig. Het laatste ‘slachtoffer’ is Daft Punk, van wie maar liefst elf tracks werden ‘gechipt’.

Da ChipDe Franse muzikant Je Deviens DJ En 3 Jours (‘over drie dagen word ik dj’) is groot fan van Daft Punk en bovendien zelf een chiptune-producer. Het lag voor hem dan ook voor de hand om het project ‘Da Chip’ te starten en collega’s uit de chiptune-scene te vragen hun favoriete tracks van Daft Punk te remixen.

Het resultaat is een volledig album met de gameversies van onder meer ‘Around The World’, ‘Revolution 909’ en ‘One More Time’. Je kunt ze hier gratis downloaden. Relaxed word je trouwens niet van deze tunes: je krijgt namelijk constant het onheilspellende gevoel dat je verborgen punten mist of dat er ergens een flinke eindbaas op de loer ligt….

:-)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws