Michael Jackson overleden

Partyscene Redactie | 26 juni 2009
headlines

‘Jackson had hartstilstand’

De Amerikaanse popzanger Michael Jackson is donderdag in een ziekenhuis in Los Angeles opgenomen en op 50-jarige leeftijd overleden.

Michael Jackson (1958-2009)Volgens diverse bronnen ademde Michael Jackson al niet meer, toen de ziekenbroeders bij zijn huis in Los Angeles arriveerden. Ze ondernamen pogingen om hem te reanimeren voor hij naar het UCLA Medical Centre werd overgebracht, maar dat mocht niet meer baten.

Donderdag 14:26 uur plaatselijke tijd (23:26 uur Nederlandse tijd) overleed de ‘King Of Pop’, die net bezig was met de voorbereidingen voor een grootse comebackreeks van 50 concerten in Londen. De familieleden van Jackson zijn onderweg naar het ziekenhuis en buiten hebben zich al honderden fans verzameld.

Jackson verscheen voor het eerst op het podium als de 11-jarige leadzanger van de Jackson 5 (afwisselend met zijn broers Tito, Jermaine, Marlon, Mike en Jackie), die vanaf 1968 onder contract stonden bij Motown. Het label lanceerde begin jaren zeventig ook Jacksons solocarrière. Na een ontmoeting met Quincy Jones tijdens de verfilming van de musical ‘The Wiz’, produceerde hij met diezelfde Jones zijn eerste solo-album ‘Off The Wall’.

Michael tijdens zijn hoogtijdagen.Zijn grote doorbraak kwam echter met het tweede album ‘Thriller’ in 1982, dat nog altijd het best verkochte album ooit is. Ook de daarop volgende albums ‘Bad’, ‘Dangerous’ en ‘HIStory’ waren zeer succesvol en de diverse singles van deze releases stonden wekenlang bovenaan de hitlijsten.

Vanaf midden jaren negentig bleek de populariteit van de wereldster tanende en verschoof de aandacht naar zijn excentrieke gedrag, zijn vermeende cosmetische ingrepen, een verslaving aan pijnstillers en de twee aantijgingen van kindermisbruik (in de eerste zaak schikte Jackson en in de tweede zaak werd hij vrijgesproken).

Ongeacht deze beschuldigingen en zijn wereldvreemde levensstijl in de afgelopen jaren, is de invloed van Michael Jacksons sound op de latere generaties muzikanten en artiesten onmiskenbaar. Wij staan dus even stil bij het overlijden van deze rasartiest -die al erg jong volwassen was en op latere leeftijd steeds meer kind werd- met de klassieker 'Billie Jean'.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws