Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 29 mei 2009
headlines

Het is weer weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda nog altijd van onschatbare waarde. Want waar vinden de tofste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie onder elkaar gezet. Fijn weekend!

ShinedoeWat: Inmotion @ klinch

Locatie: Melkweg Oude Zaal, Amsterdam

Datum: vrijdag 29 mei

Line-up: Cassy, Makcim, Shinedoe

Entree: 13 euro

Bijzonderheden: Het regent de laatste tijd album releases bij Inmotion! Was het afgelopen editie nog 2000 And One die een feestje vierde voor Heritage, op vrijdag 29 mei is de avond geheel gewijd aan 'No Boundaries', de tweede langspeler van Shinedoe. Naast een dj-set van haar, ook eentje van Cassy. Cassy is met stip Berlijns soulvolste technoproducer. Haar aan psychedelica grenzende vierkwartsmaten gaan door merg en been. In haar minimalistische wereld van duistere mantra's en pulserende drumpartijen is nog net genoeg plaats voor stevige dosis soul.

Dat Shinedoe na vijftien jaar van trouwe dienst aan het (Amsterdamse) nachtleven de status van internationale technodiva heeft bereikt, betekent niet dat zij op haar lauweren rust. Met haar tweede album 'No Boundaries' verkent ze de grenzen van haar eigen stijl nog verder.

Website: Melkweg

SubwayWat: Subway

Locatie: Watt, Rotterdam

Datum: vrijdag 29 mei

Line-up: Akkachar, Benga, Brutuzz, Chillum, Nicon, Skream, MC: Dart

Entree: 12,50.

Bijzonderheden: De twee grootste namen van dubstep, Skream & Benga, komen deze Subway de WATT op z'n grondvesten laten schudden. Beide heren, afkomstig uit Croydon UK, stonden aan het begin van het tijdperk dubstep. Benga en Skream ontmoeten elkaar bij de Big Apple recordstore voor het nieuwste in underground muziek. Dankzij een andere maat, Hatcha die op dat moment DJ is op de avond Forward, worden hun plaatjes gedraaid en krijgen ze langzaam maar zeker bekendheid binnen Croydon. Dubstep is geboren en een nieuw tijdperk begonnen. Ze hebben inmiddels met hun vuile diepe basslines, hun harde rauwe dub injected grime sound en bizarre wobbles de wereld veroverd. Met local support van Subways eigen Nicon & Chillum, Conflict headmen Akkachar & Brutuzzz en met lyrical support van MC Dart en Visual support van VJ Lennart zal dit weer één van die Subways worden die je gewoon NIET mag missen! In de Basement zal Twisted Funk voor een feestje zorgen.

Website: Watt

http://www.djscene.nl/news/interviews/545948/mei/5_vragen_aan_morgan_geistWat: Drukpers

Locatie: TrouwAmsterdam

Datum: vrijdag 29 mei

Line-up: Metro Area all nite long

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Aanstaande vrijdag staan Morgan Geist & Darshan Jesrani (aka Metro Area) voor het eerst samen de hele nacht achter de draaitafels in TrouwAmsterdam. Een niet te missen kans om twee van New York's beste disco en house dj's aan het werk te zien, zo blijkt uit het interview met Morgan Geist op DJScene. Bij Concerto in de Utrechtsestraat (Amsterdam) denken ze er ook zo over en krijg je bij aankoop van het gelijknamige debuutalbum van Metro Area of hun Fabric-43 mix-cd een gratis kaartje voor Drukpers erbij. Niet over nadenken dus, maar GAAN!

Website: TrouwAmsterdam

Bpitch bestaat tien jaar. Reden voor een wereldtour met bekende gezichten als oprichter Ellen Alien en haar pupillen Sascha Funke, Thomas Muller en VJ PfadfindereiWat: ALRT

Locatie: Effenaar, Eindhoven

Datum: zaterdag 30 mei

Line-up: Ellen Allien, Sascha Funke, Thomas Muller, VJ: Pfadfinderei

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Bpitch bestaat tien jaar. Reden voor een wereldtour met bekende gezichten als oprichter Ellen Alien en haar pupillen Sascha Funke, Thomas Muller en VJ Pfadfinderei. Het Berlijnse technolabel werd tien jaar geleden opgericht door Ellen Allien om de spannende Berlijnse technosound meer aandacht te geven. Zij bood de opkomende acts een kans om zichzelf te ontwikkelen en bewijzen. Ellen Allien omschrijft haar muziek als abstract en hypnotische opvolgingen van geluid. Als producer, mixer en muzikant werkt ze niet alleen aan haar eigen muziek, maar doet ze ook veel voor andere acts. Sascha Funke weet ook wel raad met hypnotiserende klanken. In 1997 begint zijn carrière in kleine Berlijnse clubs. Na het maken van een aantal veelbelovende remixes, bouwt hij zijn eigen studio met hulp van Paul Kalkbrenner die later ook zijn collega wordt. Thomas Muller is een nieuwkomer in het moedernest van Bpitch Control. In eigen land Frankrijk behaalde hij al enkele successen, maar ondanks dat besloot de Parijzenaar vorig jaar om de Berlijnse dansscène te komen versterken.

Website: Effenaar

Hot Chip komt naar het PatronaatWat: Full Spectrum

Locatie: Patronaat, Haarlem

Datum: zaterdag 30 mei

Line-up: Hot Chip (Joe Goddard dj-set), Nuno dos Santos, VJ Slof

Entree: 12 euro

Bijzonderheden: Full Spectrum komt weer naar Haarlem en neemt bijzondere gasten mee. Hot Chip, de Britse electropopband, zal haar opmars maken in de vorm van een dj-set van Joe Goddard. Hot Chip betekent lang niet alleen electropop, maar ook indie, dubstep en techno. Na een rits van optredens op vrijwel alle grote festivals die er te noemen zijn, doet Hot Chip met deze Full Spectrum-editie eindelijk Patronaat aan.

Nuno Dos Santos sluit deze avond als vertrouwd weer aan. Ons Portugees-Hollandse zonnestraaltje uit Utrecht zal de uitbundige menigte voorzien van voldoende vitamine D om de dj-set van Hot Chip met een grote glimlach te doorstaan.

VJ Slof toogt uit het verre Gelderland naar de hoofdstad van Noord Holland, om van deze editie een figuurlijk én letterlijk oogappeltje te maken.

Website: Patronaat

De KaravaanWat: Triphouse Rotterdam - Spring Break

Locatie: De Karavaan, Scheveningen.

Datum: zondag 31 mei.

Line-up: EL-P, Jessín, Makcim, Sander Baan, Steven P, Live: Dzônk

Entree: GRATIS.

Bijzonderheden: Haal je teenslippers en zonnebril maar uit de mottenballen, want aanstaande zondag (1e Pinksterdag) geeft de Triphouse Rotterdam crew een strandfeest op de nieuwe hotspot van het Scheveningse Zwarte Pad: 'De Karavaan'. Deze strandtent is al jaren een begrip in Scheveningen, maar heeft dit seizoen met een splinternieuw paviljoen en een uitgebreide dance programmering een nieuwe koers ingezet. Komende zondag zullen maar liefst 14 uur lang de dj's en band het beste op het gebied van minimal, deephouse en techno uit de gloednieuwe soundsystem laten schallen. Achter de knoppen staat het Haagse enfant terrible Sander Baan (Phonocult), meesters van de hypnotische groove Makcim en EL-P (Minimal Eindhoven de gekste) en Triphousers Steven P en Jessin Neijts (Triphouse Rotterdam). De band Dzonk zal aan het begin van de avond een live show weggeven. Dit vierkoppige ensemble speelt een volledig geimproviseerde bombastische mix van house, techno en drum 'n bass en laat dansvloeren door heel het land in shock achter. Aangezien iedereen lekker vrij is op maandag en het weerbericht er vooralsnog goed uit ziet (20 graden en zonnig!) belooft het een mooie kick off van het zomer seizoen te worden.

Website: Karavaan

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws