Love2Party's Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 20 maart 2009
headlines

Het is weer bijna weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda van onschatbare waarde. Want waar vinden de leukste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie. Fijn weekend!

BEMFWat: BEMF

Locatie: Paleis voor de Schone Kunsten (Bozar), Brussel

Datum: Vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 23 maart.

Line-up:O.a. Dopplereffekt, Michael Mayer, Superpitcher, The Black Dog, Tiefschwarz en Chateau Flight

Entree: Dagkaarten kosten op vrijdag en zaterdag 21 euro, en op zondag 14 euro. Passe-partouts zijn 35 euro

Bijzonderheden: In Detroit kennen we het DEMF, Rotterdam heeft - als Joachim het op zijn heupen krijgt - zijn REMF en in Brussel wordt van 20 t/m 22 maart het BEMF georganiseerd. Ofwel: het Brussel Electronic Music Festival. Het Paleis van Schone Kunsten in Brussel, ook wel bekend als de Bozar, is sinds kort een hot spot voor dance-feestjes. ‘Dat kan groter’, moet de organisatie van de eerste aflevering van het Brussel Elektronisch Music Festival hebben gedacht. Dus wordt, weliswaar op 1 locatie, een heus electronisch muziekfestival op touw gezet.

Website: BEMF

Petrol-djWat: Petrol

Locatie: Club Petrol, Antwerpen.

Datum: vrijdag 20 maart.

Line-up: Heartthrob, Troy Pierce.

Entree: 10 euro

Bijzonderheden: We blijven even in Belgie. Want net als Brussel heeft ook Antwerpen een heel toffe clubscene. En niet alleen door toedoen van de boekers van al jarenlang bekende Cafe ‘d Anvers, ook relatief nieuwe clubs en dancings als Stereo Sushi, Café Capital en Club Petrol laten de ene na de andere dj-grootheid overvliegen naar de Belgische stad aan de Schelde. Vanavond is dat DJ Troy Pierce, een naar Berlijn uitgeweken Amerikaan die opgroeide met de house en techno van Jeff Mills en Derrick Carter. In Berlijn vond hij wat hij zocht: minimal techno. Zijn land- en labelgenoot bij Minus Heartthrob (met releases op o.m. Get Physical en Underlinde) en Will O'brien (Sub-scape) maken deze minimal line-up compleet.

Website: Petrol

OiWat: Five Years 'Oi'

Locatie: Paradiso, Amsterdam

Datum: vrijdag 20 maart

Line-up: DJ Benga, DJ Emalkay, DJ Gomes aka G-Man, DJ Walsh, DJ Tes-La-Rok, DJ Vader. Host: Drew & Vin-E. VJ: Lennert

Entree: 12,50

Bijzonderheden: Vanavond viert Oi! zijn Five Years Of Fire op de plek waar het allemaal begon Paradiso. Inmiddels is Oil het kleine boven zaaltje uitgegroeid tot een uitverkochte grote zaal en is deze partyorganisator het langstlopende Dubstep & Grime feest in ons land. Oi! is door de jaren heen gegroeid tot een organisatie die meer doet dan alleen feesten geven, zo was er tot voor kort de Oi! Pirate Radio show, op lijn5 en 3voor12, en is er nu een Oi! Records label waar eind 2008 de eerste release van is uitgekomen, kortom Oi! heeft nooit stil gestaan en viert nu de Five years of Fire.

Website: Paradiso

SuperMayerWat: Trouw Weekend

Locatie: Trouw, Amsterdam

Datum: vrijdag 20 en zaterdag 21 maart.

Line-up: Vrijdag SuperMayer all nite long. Zaterdag: DJ Dixon all nite long.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Eigenlijk is het elk weekend raak in Trouw, het nieuwe onderkomen van 11. Ondanks de relatief vroege sluitingstijd van 03:00 uur, blijft Olaf Boswijk toffe dj’s en acts boeken. Een blik op de agenda leert dat er de komende weken lange rijen voor de voormalige krantenredactie en drukkerij zullen staan. Want Larry Heard, Chris Clark, Theo Parrish, Prins Thomas en Whitest Boy Alive staan op het programma. Eerst het komende weekend maar eens overleven, met monstersets van Superpitcher en Michael Mayer (samen: SuperMayer) op vrijdag en de house-dj der house-dj’s Dixon op zaterdag. ‘We wan’t more’ zal, rond drieën, een veelgehoorde kreet zijn in Club Trouw.

Website: Trouw

Warren FellowWat: Warren Fellow in Profile

Locatie: Catwalk, Rotterdam

Datum: zaterdag 21 maart.

Line-up:Warren Fellow, Remy en Joey Daniel.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Aanstaande zaterdag 21 maart kan de Catwalk zich opmaken voor potje stevige techno. Dat is de afspraak die gemaakt is met drie dj’s die wel van wanten weten. Warren Fellow is de grote man achter zijn eigen clubavond en hij heeft dit keer Remy en Joey Daniel uitgenodigd om in zijn eigen, zo geliefde, Rotterdamse club Catwalk de pannen van het dak te draaien. De line-up is met volle overtuiging tot stand gekomen. Volgens Warren is de tijd weer rijp om meer stevige sets te fabriceren. Remy laat zelfs zijn flauwe 13 in een dozijn progressive-plaatjes thuis en doet waar hij goed in is: opzwepende techno draaien!

Website: Catwalk

BloomingdaleWat: Grand Opening Bloomingdale

Locatie: Strand van Bloemendaal.

Datum: zondag 22 maart.

Line-up: Afrojack, Andrei Russo, Andy Sherman, Carita la Niña, Chuckie, Daniel Bovie, Dorothy Sherman, Hitmeister D, Jaziah, Pako & Frederik, Rehab, Ricky Rivaro, Roy Rox, Ryan Marciano, Sunnery James, Tom de Neef, Live: Shermanology, MC: Roga, MC: Zawdi

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Soms is er niets mis met een lekker potje piemelhouse. Bijvoorbeeld op het strand van Bloemendaal, zodra de plaatselijke ‘rich girls’ in hun van pappa gekregen BMW Cabrio naar het strand komen in te korte rokjes, hoge hakjes en diepe decolletés. Dus als Piet Pelleboer je zondag gunstig gezind is, sjees dan lekker met je matties naar het strand van Bloemendaal; oordopjes in (die line-up is natuurlijk verschrikkelijk) zwarte zonnebril op (om ongegeneerd te kunnen gluren) en je afsluiting van het weekend is perfect.

Website: Bloomingdale

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws