Love2party releaseoverzicht week 12

Partyscene Redactie | 19 maart 2009
headlines

Voeding voor je speakers

Terug van nooit helemaal weggeweest en vanaf nu iedere week: een vers releaseoverzicht. In deze editie muziek op cd, mp3 en/of vinyl van onder meer DJ Koze, Trentemøller, aankomende releases in de Fabric-serie en een nieuw album van Aphex Twin.

Nieuw album Aphex Twin op komst.

Eerst maar even de ‘buzz’ van deze week: er komt een nieuw album van Richard D. James a.k.a. Aphex Twin aan. Warp-baas Steve Beckett bevestigde deze week dat de release dit jaar nog zal gaan plaatsvinden. Hij beschreef ook hoe het er meestal aan toe gaat als AFX een nieuw album aanlevert: “Hij komt binnen en stopt zijn tracks in de DAT-speler. Dan hoor ik ze ook voor het eerst. Vervolgens val ik op mijn knieën om hem te bedanken en dan brengen we het uit.”

‘DJ Koze- Reincarnations- TheRemix Chapter 2001-2009’

DJ Koze- Reincarnations The Remix Chapter 2001-2009’

Label: Get Physical

Releasedatum: Inmiddels uit

Bijzonderheden: De tegendraadse Duitse producer Stefan Kozalla zocht zijn beste remixen van de afgelopen acht jaar bij elkaar voor een avontuurlijk compilatiealbum. Zijn bewerkingen voor artiesten als Matthew Dear, Nozé, Lawrence en Ben Watt leveren speelse electro, lichtvoetige house/ minimal en zelfs folk en een melancholisch Duits levenslied op. Weer een echte onvervalste Koze-release dus…

Website Get Physical

Zelf luisteren kan hier.

‘Enjoy The Silence’

‘Enjoy The Silence’

Label: Mule Electronic

Releasedatum: 6 april 2009

Bijzonderheden: Liefhebbers van een beetje subtiliteit in de dance zijn altijd aan het goede adres bij Mule. Moederlabel Mule Musique levert al jaren free jazzy house van de hoogste kwaliteit af en Mule Electronic ontfermt zich over de ambient. Ter ere van het vijfjarig jubileum van het label brengt Mule nu haar eerste ambient-compilatie uit, met werk van o.a. Lawrence, Minilogue, Therre Thaemlitz (onder zijn DJ Sprinkles-alias) en Vince Watson.

Website Mule Musique

 

‘Trentemøller- Harbour Boat Trips’Trentemøller-'Harbour Boat Trips’

Label: Poker Flat

Releasedatum: mei 2009

Bijzonderheden: Dat Anders –ik doe geen dj-sets meer- Trentemøller inmiddels was teruggekomen op die eerdere aankondiging en al lang weer achter de decks te vinden is, was ons bekend. En waarom dan ook niet eens een keer een mixalbum uitbrengen. Voor de tracklist van deze ‘zeer persoonlijke mix’ ging hij op zoek naar de muziekstromingen die hem sterk beïnvloed hebben, waarbij hij in de archieven van veertig jaar elektronische muziek is gedoken. De volledige tracklist is nog niet bekend gemaakt.

Website Poker Flat

‘Fabriclive 45’

‘Fabriclive 45’

Label: Fabric

Releasedatum: 13 april 2009

Bijzonderheden: Waarom turntablist en DMC World DJ-kampioen (in 1997) A-Trak niet eerder is benaderd voor een Fabriclive-release is ons een raadsel, want als iemand weet hoe je house, hiphop, funk, disco en electro op een muzikaal verantwoorde manier door elkaar moet mashen, dan is het deze Canadees wel. Voor ieder wat wils dus en we gaan niet eens beginnen aan het opnoemen van de bizar gevarieerde tracklist.

Website Fabric

 

‘Fabric 46’‘Fabric 46’

Label: Fabric

Releasedatum: mei/juni 2009

Bijzonderheden: Claude VonStroke neemt de 46ste Fabric-release voor zijn rekening en was vastbesloten om zowel het harde vadsige, als het zachtere melancholische werk voorbij te laten komen. Om dat voor elkaar te krijgen heeft hij de twintig gekozen tracks flink door de mangel gehaald zodat ze, ondanks de verschillende genres, toch goed op elkaar aansluiten en soms zelfs niet als aparte track te herkennen zijn. Stuiteren dus; van de Detroit Grand Pubahs, via Italoboyz en Stimming, richting Xpansul & Daweed.

Website Fabric

‘Tectonic Plates, volume 2’

‘Tectonic Plates, volume 2’

Label: Tectonic

Releasedatum: 11 mei 2009

Bijzonderheden: Mocht je de zware Londense dubstep-sound wat minder goed trekken, maar de lichte industriële variant uit Bristol en omstreken wel kunnen waarderen, dan bedient Tectonic-labelbaas Pinch je op je wenken met deze tweede labelcompilatie. Martyn, 2562, Flying Lotus en Shed laten van zich horen en ook Skream en Benga, die meer noten op hun zang hebben dan de midrange-dubstep, zijn terug te vinden op deze release.

MySpace Pinch/ Tectonic

‘Paul Brtschitsch- Me, Myself & Live’

Paul Brtschitsch- 'Me, Myself & Live’

Label: RootKnox

Releasedatum: 11 mei 2009

Bijzonderheden: André Galluzzi’s voormalige productiemaatje rooit het ook prima in zijn eentje en heeft zich inmiddels compleet op de livegigs gestort. Vorig jaar kregen we al een paar fijne voorpoefjes van zijn zelf bedachte ‘touse’-sound (een symbiose tussen house en techno) en in mei komen daar elf nieuwe tracks bij op zijn vijfde album ‘Me, Myself & Live', waarop het live-aspect sterk terug te horen zal zijn.

Website RootKnox

 

‘Watergate 03’

‘Watergate 03’

Label: Watergate

Releasedatum: 17 mei 2009

Bijzonderheden: In navolging van Sascha Funke en Onur Özer, zwaait de Canadese (in Berlijn woonachtige) minimalist Konrad Black de scepter over de derde release in de Watergate-serie. In zijn selectie vinden we, naast o.a. D. Diggler, Raudive en Ben Klock, ook een verse collaboratie tussen Martin Buttrich en Black zelf en verder nieuw werk van Mathew Jonson.

Website Watergate

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws