Dead Act ontmaskert nieuwe fakers

Partyscene Redactie | 17 maart 2009
headlines

Kijk mama, zonder handen!

Een bezoekje aan Dead Act, de website die in de gaten houdt of we niet massaal belazerd worden door al die artiesten achter hun laptopjes, stelt zelden teleur. Inmiddels heeft de gigpolitie weer een paar juweeltjes weten op te sporen…

Nog even ter herinnering: een artiest of band krijgt de titel ‘Dead Act’ als het optreden zodanig voorgeprogrammeerd is, dat je niets aan de set zou merken als de artiest ter plekke dood neervalt. Ook worden er bonuspunten uitgedeeld voor fake gedraai aan de knoppen, mislukte pogingen om echte instrumenten te bespelen en mooie ‘orgastische gezichtsuitdrukkingen’.

De gigpolitie heeft momenteel 'een onderzoek ingesteld' naar DJ Aquatica uit Israel, Virtual Attack (Israelisch/ Mexicaans duo) en Gustavo Bravetti uit Uruguay:

Zoveel knoppen tot je beschikking hebben en dan toch alleen het filter gebruiken. Goh, zou deze ‘liveset’ van DJ Aquatica van tevoren zijn opgenomen?

 

Kijk mama, zonder handen: gelukkig dat er een laptop staat die wel zin heeft om te mixen en er af en toe een effectje in te gooien (Virtual Attack ‘live’ in Moskou).

 

Gustavo Bravetti is geen ‘echte’ Dead Act, omdat hij wel degelijk enthousiast over het podium banjert met zijn Wii-controllers, om effecten aan zijn (vooraf opgenomen?) set toe te voegen. Waarom hebben we dan toch het gevoel dat we naar een potje virtueel tennis zitten te kijken?

 

Dead Act kan natuurlijk niet bij alle elektronische gigs aanwezig zijn en is afhankelijk van tips. Heb jij dus een verdachte artiest gespot, meld het dan op hun website.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws