De IFFR uitgaanstips

Partyscene Redactie | 22 januari 2009
headlines

Waar kunnen de filmfreaks een dansje wagen?

Woensdag is het International Film Festival Rotterdam van start gegaan. Filmfreaks vanuit alle windstreken bivakkeren momenteel in de Maasstad. Niet alleen om films te bekijken, maar ook om een dansje te wagen. Waar kunnen zij terecht voor goede after party's? Een overzichtje.

Off_Corso

RekorderOff_Corso is niet meer dé afterparty-plek van het filmfestival. Toch is er wel het één en ander te doen in de voormalige bioscoop aan de Kruiskade. Aanstaande zaterdag vindt er een editie van het populaire technofeest Rekorder plaats, met o.a. de Spaanse dj Alex Under en de Duitser Chris Tietjen achter de draaitafels.

Urban peepz komen vrijdag 30 januari aan hun trekken tijdens Sappig, met o.a. Benny Rodrigues, Sunnery James en Afrojack achter de decks.

Een dag later is Off_Corso zoals altijd afgeladen dertigers en veertigers die hun klassiekers komen beluister tijdens We All Love 80’s & 90’s. En de laatste maandag tijdens het IFFR geen ‘legendary monday’ in Off_Corso met top-dj’s als Seiji, Dave Clarke en LTJ Bukem. Die tijd is helaas voorbij.

Meer info over alle avonden: Off_Corso

 

ApparatWatt

Op zaterdag 24 januari kunnen de drum&bass-liefhebbers in Watt terecht voor PRSPCT, waar o.a. Off Key labelbaas Raiden optreedt.

Op woensdag 28 januari is de basement van Watt nu even niet het terrein voor knetterharde technobassen, maar voor sweet soulvibes van Jazzsole, bekend van de populaire 'Da Circle of Soul'-feesten in de stad. Met een optreden van de vader van de Britse neo-soul: OMAR.

Vrijdag staat Apparat op de planken van Watt. De man achter Apparat, Sascha Ring, brengt ons al jaren in ontroering met zijn alternatieve, melodieuze elektronica. Voor het eerst live met band te aanschouwen!

Meer info over alle avonden: Watt

Catwalk

Sound ArchitectureNaast de vele feestjes met vooral Rotterdams house- en technotalent, springen twee feestjes in de voormalige voetgangerstunnel in het oog. Expectations in Hifi en Triphouse Rotterdam hebben deephousehelden Move D. en Lawrence, alias Sten (live) uitgenodigd.  Naast optredens van de Duitser en Engelsman, gigs van Rotterdams fines Steven P, Khalil, Hilbert Stoon, Jessin Neijts.

Een week later haalt Joachim ‘Sound Architecture’ Marijnen de Duitse house- en techno dj Guido Schneider en de Spaanse draaitafeltovenaar Pablo Bolivar naar de meest underground club van Rotterdam. Natuurlijk draait Joachim zelf ook een plaatje. Net als El P (briljante dj-naam, trouwens).

Meer info over alle avonden: Catwalk

Club Zonder ConcessiesClub Zonder Consessies

Ook Martin de Korte van Barkode, initiatiefnemer van de Club Zonder Consessies, heeft niet stilgezeten. De after party van het eerder besproken Rekorder in de nabijgelegen Off_Corso vindt namelijk plaats in de voormalige Beurs - de nieuwe locatie van de Club Zonder Concessies. Met optredens van Herve Ak (!!), Ille Bitch, Taras Van De Voorde, Nillie Vinyli en een mystery guest; vermoedelijk één van de mainacts van Rekorder. Eigenlijk heeft de Club Zonder Concessies de rol van Off_Corso, gedurende het IFFR, overgenomen. Elke dag is er wel wat te doen, de aankomende week. De voormalige Beurs, op de hoek van de Kruiskade en Lijnbaan, is de plaats waar je na een film wel even een biertje en/of wijntje kunt pakken, onder het genot van een lekker dansmuziekje.

Meer info over alle avonden: Club Zonder Concessies

Worm

WormWORM, de enige officiële IFFR-locatie, verzorgt dit jaar op 27, 28, 29 en 30 januari live muziek, beeld en performances in Lantaren/Venster. Op 31 januari vindt het slotfeest plaats in de oude vertrouwde locatie in Delfshaven, met vele muzikanten uit de alternatieve muziekscene, waarbij beeld en geluid met elkaar worden verweven. 

Het slotfeest is meteen het hoogtepunt van WORMs IFFR-programma. Æthenor is in de kern het trio O'Sullivan, de Roguin en O'Malley, die uit een serie nachtelijke improvisatie sessies een nieuwe muzikale visie distilleerden. Æthenor roept gelijkenissen op met het werk van Bernard Parmegiani, Nurse With Wound, Iancu Dumitrescu of Coil. Acousmatische drones golven over je heen als knisperende sonische clusters. Kalme, schetsmatige piano thema's en klaagzang doortasten een muzikale duisternis terwijl drums, gitaar en electronica nieuw muzikaal gebied verkennen.

Meer info over alle avonden: Worm

RotownRotown

Het programma in Rotown is niet aangepast vanwege het IFFR, maar is zoals gewoonlijk lekker divers. Vanavond het Nederlandse antwoord op Beyonce gemist? Niet getreurd, want er is meer te beleven en te beluisteren dan het prachtige voorkomen en soulstem van Giovanca. Vrijdag kun je in Rotown terecht voor een onvervalste portie baile, booty, hiphop, electro, funk, grime, soul, baltimore, dance-hall, reggae en breaks van dj’s Beatnologic, Van Rippendael en Rednas_audio. Ook altijd goed is de Helter Skelter-avond, op vrijdag 30 januari, van St.Paul, waar ook hij kiest voor een eclectische set. Net als de Club Zonder Concessies is Rotown de hele week geopend. Dus voor een locatie waar de nadruk niet altijd op de dansvloer ligt, maar waar je ook relaxt en onder het genot van een alcoholische versnapering kunt napraten over die geweldige film die je zojuist hebt gezien, is het poppodium aan de Nieuwe Binnenweg the place to be!

Meer info over alle avonden: Rotown

Zijn we wat vergeten? Heb je meer uitgaanstips? Meld ze in het forum!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws