Love2Party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 16 januari 2009
headlines

Het is weer bijna weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews nog altijd van onschatbare waarde. Want waar vinden de leukste feestjes plaats? Een overzichtje.

Classic AcidWat: Classic Acid: Schijfrijders invite DJ Pierre

Locatie: Patronaat, Haarlem

Datum: vrijdag 16 januari

Line-up: Hucke, Pierre (VS), Schijfrijders

Entree: 12 euro

Bijzonderheden: De genodigde van de nieuwe editie van Schrijfrijders is acidhouse-grondlegger DJ Pierre! In 1985 vormde hij de groep Phuture (tegenwoordig Phuture 303) en bracht in '87 de plaat 'Acid Tracks' uit, een van de allereerste acidplaten ooit. De 303 staat natuurlijk voor de Roland TB-303 synthesizer, die het geluid van acid karakteriseert. De baslijnen die acid nu zo herkenbaar maken waren voor het eerst te horen in deze track.

Een Haarlemmer die zich wel raad met klassieke plaatjes in Hucke. Met een gigantische platencollectie en meesterlijke mixskills warmt hij de teletijdmachine alvast op.

Website: Patronaat

GroningenWat: Eurosonic Noorderslag

Locatie: diverse locaties, Groningen

Datum: donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 januari.

Line-up: O.a. Jackson and His Computer Band, Wall of Sound (15th anniversary DJ-set @ Huize Maas op vrijdag) met dj's Mark Jones en Jon McClure, Kraak & Smaak, Nobody Beats the Drums, Julian Chaptal, David Labeij, Wicked Jazz Sounds.

Entree: De passe-partouts a 70 euro zijn uitverkocht, maar losse kaartverkoop mogelijk bij diverse locaties.

Bijzonderheden: EuroSonic is een showcase festival. Uit heel Europa komen acts naar Groningen om zich in de kijker te spelen van zo'n 2.500 aanwezige professionals. Het zijn ook deze professionals die de acts verder kunnen helpen met hun carrière. Daarom hebben deze professionals altijd voorrang bij de entree van de zalen. Houd daar rekening mee! Alle passe-partouts a 70 euro zijn inmiddels uitverkocht, maar voor diverse zalen zal, wanneer mogelijk, losse kaartverkoop zijn.

Website: Check HIER het Blokkenschema van Eurosonic Noorderslag

SoulheavenWat: Soulheaven

Locatie: Paradiso, Amsterdam

Datum: Vrijdag 15 januari

Line-up: Jay-B, Rancido, RiskSoundsystem, Spen

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Soulheaven, bekend van de gelijknamige mix-cd’s, platenlabel en dj-agency, stuurt DJ Spen naar Nederland voor een lesje soulvolle en spirituele house. Daar wordt de man, die samen met Teddy Douglas en Thommy Davis The Basement Boys vormt, opgevangen door Club Risk Mike en zijn Soundsystem. MC Gary zal het feestje vocaal ondersteunen, en dan weet je het wel: dat wordt bijna een indoctrinerende kerkdienst. Maar dan wel met goede muziek.

Website: Paradiso

Global UndergroundWat: Global Underground Worldtour

Locatie: Hotel Arena, Amsterdam

Datum: zaterdag 16 januari.

Line-up:

Area 1: Anil Chawla, Edwin Mulder & Ferdy, Jim Rivers, Lambert Newman

Area 2: A Hunter, AudioLight, Bo, Nijs en hun denkbeeldige vriendje, Niels de Waard

Entree: 18 euro

Bijzonderheden: De organisatie, het Britse label Global Underground - bekend van de populaire mixcompilaties - heeft voor de eerste bezoekers (hoeveel precies, dat wordt in het midden gelaten) enkele albums en T-shirts klaarliggen: Nick Warren - Lima + Global Underground 2009. Reden temeer om op tijd te komen, want op is op. Het belooft in ieder geval een avond vol spannende progressive, diepe house en funky techno te worden.

Website: Global Underground

WormWat: Lowriders invites Conflict

Locatie: WORM, Rotterdam

Datum: Zaterdag 16 januari

Line-up: Akkachar, Beatnologic, Brutuzz, Kanji Kinetic, Ruwedata, Starkey, VJ: Co2ro.

Entree: 10 Euro.

Bijzonderheden: Lowriders gaat voor de bass en daarvoor worden alle muzikale uithoeken zorgvuldig en selectief afgeschuimd. VUIG, Dstruct, SIM-central en WORM presenteren het laagste van het laagste. In deze 7e editie van Lowriders nodigen zij de uit Amsterdam afkomstige Conflict crew uit. Voor een fijne mix electro, twostep, hiphop en house bezoek je zaterdag een van Rotterdam’s fijnste podia die, als de nieuwbouw om het podium voltooid is, wel eens kan veranderen in een kinderdagverblijf. Bezoek die tent dus, nu het nog kan!

Website: WORM

Warren Fellow doet Mellow MoodsWat: Mellow Moods

Locatie: One Four, Den Haag

Datum: Dinsdag 20 januari

Line-up: Warren Fellow & Peter van Leeuwen

Entree: 2 euro (van 23.00-00.30), 3 euro (van 00.30-01.30), 4 euro (na 01.30).

Bijzonderheden: Het is geen grootse happening, het is geen massaal evenement, het is een feestje voor intimi op dinsdagavond in Den Haag. We hebben het over Mellow Moods, het dinsdagavondfeest dat deze zomer haar 15 jarige jubileum viert. Een feest op dinsdagavond is op zich al vrij bijzonder, maar als je de programmering ziet wordt het geheel nóg meer bijzonder. In de afgelopen vijftien jaar zijn vrijwel alle grote (inter)nationale deejays al eens te gast geweest op Mellow Moods, dat gekscherend door de organisatie als "het begin van je weekend" wordt betiteld. Resident dj Peter van Leeuwen heeft aanstaande dinsdag Rotterdam’s finest Warren Fellow uitgenodigd.

Website: Mellow Moods

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws