Dead Act ontmaskert fake artiesten

Partyscene Redactie | 27 december 2008
headlines

Fake of het echte werk?

Nu steeds meer artiesten met niet meer dan een laptopje op het podium staan, wordt het voor publiek erg lastig om nog te bepalen of ze naar een live-act staan te kijken, of enorm belazerd worden met compleet vooraf opgenomen optreden. Maar vrees niet, de gigpolitie is hier…

De ophef rond Justice en Mia Ferrari in het afgelopen jaar, maakte duidelijk dat het voor de gemiddelde danceliefhebber of concertganger steeds moeilijker wordt om echt van fake te onderscheiden. Maar oplichters opgelet, want jullie worden scherp in de gaten gehouden. De website Dead Act (met als subtitel: ‘Do they think we’re stupid?’) is in het leven geroepen om artiesten die de boel lijken te belazeren, te ontmaskeren.

Een artiest of band krijgt de titel ‘Dead Act’ als het optreden zodanig voorgeprogrammeerd is, dat je niets aan de set zou merken als de artiest ter plekke dood neervalt. Ook worden er bonuspunten uitgedeeld voor fake gedraai aan de knoppen, mislukte pogingen om echte instrumenten te bespelen en mooie ‘orgastische gezichtsuitdrukkingen’.

De inmiddels ge-uploade filmpjes variëren van het vermeend fake bespelen van synths en dj’s die op drie meter afstand van het mengpaneel toch effecten in een track weten te verwerken tot zangers die van het podium vallen, terwijl de vocals gewoon doorgaan.

Onze stelling:

Het is een goede zaak dat die fakers worden aangepakt!

De Israelische DJ Dali: Scoort veel punten voor zacht en vals meezingen met opgenomen vocals, nep aan knoppen draaien en los gaan op een drumpad zonder dat er verandering in het geluid te horen is.

 

De beruchte Peter Hook (New Order)-video van een set op het Servische Exit 2006, krijgt van Dead Act dubbele bonuspunten voor 'mixen zonder koptelefoon'. Fake set of kan hij dat echt?

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws