Love2party releaseoverzicht week 51 en 52

Partyscene Redactie | 19 december 2008
headlines

Voeding voor je speakers

Voor de laatste keer dit jaar duiken we voor je in de nieuwe releases. Zitten alle artiesten al midden in de kerstborrels of werd er ergens toch nog iets geproduceerd? In deze editie muziek op cd, mp3 en/of vinyl van onder meer Need2soul, Joris Voorn, Ben Klock en Various Production.

‘Need2soul Vol. 2’

‘Need2soul Vol. 2’

Label: Need2soul

Releasedatum: februari 2009

Bijzonderheden: Na Ron Trent en Jerome Sydenham op ‘Need2soul Vol. 1’ is het nu de beurt aan Benji B en Glenn Underground om een portie soulvolle house voor deze Londense club aan elkaar te mixen. Benji heeft zijn urbanplaatjes thuisgelaten en zorgt voor echte soul, disco en Afrikaanse house, terwijl Glenn de Chicago en jazzy house voor zijn rekening neemt. Van Ame, via Rick Wilhite naar Womack & Womack en weer terug naar Kenny Dixon; dikke soul voor koude winterdagen.

Website Need2soul

‘5 Years Of Great Stuff’

‘5 Years Of Great Stuff’

Label: Great Stuff Recordings

Releasedatum: 27 februari 2009

Bijzonderheden: We hebben weer een jarige: het label Great Stuff uit München mag vijf kaarsjes op de taart uitblazen. En natuurlijk wordt dit heuglijke feit gevierd met een dubbelaar, waarop zowel de oudere electrohouse-sound als de meer recente minimal en techno-invloeden te horen zijn. Op cd 1 mixen Tomcraft en Lützenkirchen 35 tracks uit de archieven aan elkaar. CD twee staat in het teken van exclusieve nieuwe remixen van graag geziene Great Stuff-gasten als Oliver Koletzki, Martin Eyerer en Gregor Tresher.

MySpace Great Stuff Recordings

‘Somabeta’

‘Somabeta’

Label: Soma

Releasedatum: 2 februari 2009

Bijzonderheden: Op de meeste compilaties van het Schotse label was de hoofdrol in de afgelopen jaren weggelegd voor bekende Soma-namen als Slam, Funk d’Void en Vector Lovers. Ter ere van het nieuwe sublabel Soma Beta worden eindelijk eens de nieuwe aanwinsten vol in het zonnetje gezet. De vloer is deze keer dus voor Sui Generis, Gary Beck, Let’s Go Outside en Mr. Copy.

Website Soma

Slam-fans opgelet: Slam doet deze week de BBC Essential Mix.

‘Balance 14’

‘Balance 14’ (gemixt door Joris Voorn)

Label: Balance

Releasedatum: 9 maart 2009

Bijzonderheden: Een mix-cd met maar 20 tracks erop? Hoe lui kun je zijn! Nee, dan Joris Voorn: hij gebruikte maar liefst 102 tracks voor deze dubbelaar. Het is dan ook geen traditionele mix geworden, maar eerder een ‘schilderij van geluiden’, waarbij hij soms alleen de break of intro van een bepaalde track heeft gebruikt. Goed luisteren dus of je Basic Channel, Flying Lotus, Quiet Village, Solomun, Radiohead en Carl Craig nog ergens terug kunt vinden.

MySpace Joris Voorn

Ben Klock- ‘One’

Ben Klock- ‘One’

Label: Ostgut Ton

Releasedatum: 23 februari 2009

Bijzonderheden: Door zijn dikke remix van de Kerri Chandler-track ‘Pong’ ging het dit jaar hard met de naamsbekendheid van Berghain-resident Ben Klock. En hij smeedt het ijzer als het heet is, met de aankondiging van dit debuutalbum. We verwachten dikke stroperige techno op zijn Berlijns, met fijne sferische Detroit-elementen en zelfs wat ambient en dubstep.

MySpace Ben Klock

Various Production- ‘The Invisible Lodger’

Various Production- ‘The Invisible Lodger’

Label: Fire Records

Releasedatum: 23 februari 2009

Bijzonderheden: Het illustere dubstep-duo Various Production komt met de opvolger van het goed ontvangen eerste album ‘The World Is Gone’ uit 2006. Met de overstap naar een nieuw label, duiken de mannen ook in een nieuwe meer downtempo stijl, met geloopte grooves, experimentele elektronica en ‘spoken word’ van de Schotse dichter Gerry Miller.

MySpace Various Production

‘Pop Ambient 2009’

‘Pop Ambient 2009’

Label: Kompakt

Releasedatum: 16 februari 2009

Bijzonderheden: Met alle dansvloergerichte releases van Kompakt in de afgelopen maanden zou je bijna weer vergeten dat het Duitse label ook een diepzinnige ambient-afdeling heeft. Ook in 2009 krijgt deze muziekstroming even ruim baan in de jaarlijkse compilatiereeks ‘Pop Ambient’. Naast de bekende Kompakt-namen als Jorg Burger, Reinhard Voigt en Andrew Thomas, worden er ook een aantal nieuwe ambient-talenten geïntroduceerd. Er mag gezweeft worden…

MySpace Kompakt

Heb jij nog een releasetip? Gooi ‘m dan in het forum.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws