Vooralsnog geen dance op Motel Mozaïque

Partyscene Redactie | 18 december 2008
headlines

          ‘Dance krijgt het moeilijk in Rotterdam’          
          Motel Mozaique 2008          

Nu staat het jaarlijkse Motel Mozaïque niet bepaald bekend als dance-spektakel, het Rotterdamse meerkunstenfestival presenteert doorgaans toch wel enkele grootheden uit de dancescene. Tijdens de negende editie is dat vooralsnog niet het geval.

"Dance krijgt het moeilijk in Rotterdam," verzuchte Ted Langenbach vorige week nadat bekend werd dat hij zich, samen met de gebroeders Tieleman, terugtrekt uit Watt. "Ik ben bang dat de clubnachten in Watt moeten plaatsmaken voor popconcerten. Popmuziek gaat de dienst uitmaken in Rotterdam."

Wellicht komen de voorspellingen van de Rotterdamse locoburgemeester van de nacht uit, want de eerste namen die door de organisatie van Motel Mozaïque bekend zijn gemaakt, tappen allesbehalve uit het vaatje van de elektronische muziek.

Van donderdag 9 tot en met zondag 12 april 2009 vindt in Rotterdam de negende editie van het kunstenfestival Motel Mozaïque plaats. Tot de festivallocaties behoren dit jaar de Rotterdamse Schouwburg, Lantaren/Venster, Rotown, CBK en TENT. Meer binnen- en buitenlocaties worden binnenkort bekend gemaakt.

Crowd tijdens Jamie Lidell @ Motel Mozaique

Het festival biedt jaarlijks een organische mix van de kunstdisciplines muziek, beeldende kunst en theater, gidsentochten en de mogelijkheid om op kunstzinnige wijze te overnachten in de stad. Afgelopen jaar beleefde het festival haar meest succesvolle editie tot nog toe. Mede dankzij optredens van dEUS, Goldfrapp en Jamie Lidell (foto's) verkocht Motel Mozaïque 2008 compleet uit.

Het multidisciplinaire programma bestaat dit jaar uit circa 75 artiesten en kunstenaars, waarvan de eerste namen bekend zijn: The Whitest Boy Alive, ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead, Nina Kinert, Health, Noa Babayof, Handsome Furs, The Smile off Your Face - Ontroerend Goed, Uw Koninkrijk Kome - Dries Verhoeven, Schil en Ilse van der Laan.

Nu is het wel vaker zo dat de dance-liefhebbers op een veelzijdig muziekevenement als laatste tevreden worden gesteld, dus hopen wij maar op een goede afloop.

L2P-verslag MM 2008

De kaartverkoop voor Motel Mozaïque start aanstaande zaterdag via Motel Mozaique

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws