Love2party releaseoverzicht week 49 en 50

Partyscene Redactie | 9 december 2008
headlines

Releases om in de gaten te houden

Zoals ieder jaar rond deze tijd, is de releasestorm even gaan liggen en bereiden alle dj’s en producers zich voor op de hectische periode rond de feestdagen. Toch vonden we nog een paar aanradertjes voor je.  In deze editie muziek op cd, mp3 en/of vinyl van onder meer UNKLE, Booka Shade, Josh Wink en Squarepusher (alweer!).

UNKLE- ‘End Titles...Redux’

UNKLE-‘End Titles...Redux’

Label: Release via eigen website van UNKLE

Releasedatum: 14 december 2008

Bijzonderheden: Deze orkestrale ambientrelease van UNKLE is een vervolg op het recente album ‘End Titles... Stories for Film’, waarvoor zeven van de originele tracks opnieuw bewerkt werden. Ook werden ‘Trouble In Paradise’ en twee nieuwe tracks aan dit album toegevoegd. De cd wordt in beperkte oplage (3000 stuks) aangeboden, met artwork van Massive Attack’s Robert del Naja. Mocht je achter het net vissen, dan kun je het album ook altijd nog digitaal binnenhalen.

Website Unkle

‘SK200’

‘SK200’

Label: Sonar Kollektiv

Releasedatum: Inmiddels uitgebracht

Bijzonderheden: Het Duitse label viert haar 200ste release met een ‘glorieuze eclectische compilatie’ samengesteld door de mannen van Jazzanova. Om een standaard ‘best of’-release te vermijden, kozen zij voor 17 minder voor de hand liggende, rustige luistertracks die in het afgelopen jaar op het label verschenen. De compilatie bevat werk van onder meer Soulphiction, Christian Prommer, Roland Appel, Clara Hill en Recloose.

Website Sonar Kollektiv/zelf luisteren

Booka Shade-‘Cinematic Shades’

Booka Shade-‘Cinematic Shades’

Label: Get Physical

Releasedatum: 12 december 2008

Bijzonderheden: Ook Arno Kammermeier and Walter Merziger van Booka Shade nemen wat gas terug op hun nieuwe digitale compilatie

‘Cinematic Shades’, waarop het relaxte downtempo gedeelte van hun repertoire centraal zal staan. Naast special edits van oudere tracks en de Trentemøller remix van‘Outskirts’ is er ook een nieuwe track op deze release te vinden. Voor de vinylfanaten is het helaas pindakaas: het album is alleen digitaal te verkrijgen via iTunes.

Website Booka Shade

The Prodigy-‘Invaders Must Die’The Prodigy-‘Invaders Must Die’

Label: Take Me To The Hospital/Cooking Vinyl

Releasedatum: 2 maart 2009

Bijzonderheden: The Prodigy is, vier jaar na de release van het album ‘Always Outnumbered, Never Outgunned’ terug van weggeweest met een nieuw album. De reacties op het gratis voorproefje, de track ‘Invaders Must Die’ die in november gratis te downloaden was, waren bepaald niet positief (‘bagger’ en ‘teringherrie die niets meer met The Prodigy te maken heeft’). Maar misschien verrassen de heren ons toch nog op de rest van het album, met hun kenmerkende mix van nostaligische electropunk en opstandige breaks. Het definitieve oordeel kunnen we vellen in maart.

Website The Prodigy

Josh Wink- ‘When a Banana Was Just A Banana’Josh Wink- ‘When a Banana Was Just A Banana’

Label: Ovum

Releasedatum: februari 2009

Bijzonderheden: Josh Wink doet zo aan het eind van 2008 nog een gooi naar de meligste albumtitel van het jaar, maar de titel heeft wel degelijk een diepere betekenis. Wink mijmert over ‘de tijd dat muziek nog gewoon muziek was, artiesten niet verguisd werden en er minder in hokjes werd gedacht’. Hij doet op dit vierde studioalbum een poging om de muzikale onschuld te herontdekken, met o.a. intense rustige grooves, funky acid, sexy house met disco-invloeden en hypnotische percussietracks.

MySpace Josh Wink

Wink zelf over zijn nieuwe album

Squarepusher-‘Numbers Lucent’

Squarepusher-‘Numbers Lucent’

Label: Warp

Releasedatum: 19 januari 2009

Bijzonderheden: Squarepusher is behoorlijk op dreef de laatste maanden. Kort na zijn vorige album ‘Just A Souvenir’ ligt het volgende mini-album alweer klaar om uitgebracht te worden. Kregen we een paar maanden geleden nog fantasievolle glitch rock voorgeschoteld; voor deze nieuwe release lijkt oldskool Engelse rave de inspiratie te zijn geweest, waarbij hij zowel de overeenkomsten als de contrasten tussen beide muziekstijlen wil benadrukken.

MySpace Squarepusher

Heb jij nog een releasetip? Gooi ‘m dan in het forum.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws