Justice zoekt gerechtigheid

Partyscene Redactie | 20 november 2008
headlines

Justice unplugged

Ja hoor, het is weer zover: na beschuldigingen aan het adres van de Russische topless-dj Mia Ferrari, moet nu ook het bekende France producersduo Justice zich verdedigen tegen claims dat een recente liveset fake was. En bij elke goede rel horen natuurlijk de kiekjes van die bewuste avond…

 

Oorzaak van alle roddels is een foto van Justice-helft Gaspard Augé aan het begin van de liveset tijdens een editie van The Warehouse Project in Manchester. Hij staat hard aan een MIDI-controller te trekken die overduidelijk niet aangesloten is. Deze beschuldiging kwam een week na de bekentenis van het electro/house duo dat ze voor hun succesvolle album '†' naar schatting 400 samples zonder toestemming hadden gebruikt, wat hun reputatie ook al weinig goed deed.

De online dancecommunity had de brandende toortsen en hooivorken dus al uit de schuur getrokken, klaar voor een bloederige lynchpartij. Maar Justice slaat nu terug, met foto’s die later op de avond zijn genomen en waarop de apparatuur wel lijkt te werken. Volgens de heren hadden ze in het begin even niet door dat er iets mis was, maar hebben ze de apparatuur al snel na die eerste foto goed aangesloten. Zouden we het als publiek eigenlijk überhaupt nog merken wanneer artiesten niet echt live spelen? Maar oordeel zelf:

Justice weer plugged (blauw schermpje licht op).Justice unplugged

Foto's: The Warehouse Project

MySpace Justice

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws