Amputatie been Frankie Knuckles

Partyscene Redactie | 30 september 2008
headlines

Diabetes velt Amerikaanse houselegende

DJ Roog vernam het al van de jongens van Defected Records (en wij van Roog). En na het lezen van dit bericht, lijkt het toch echt waar: Frankie Knuckles is een been kwijt als gevolg van zijn diabetes.

 

Frankie Knuckles is een been kwijt als gevolg van zijn diabetes.Afgelopen zomer organiseerde Loveland het gelijknamige festival in Amsterdam. Eén van de main-acts was Frankie Knuckles. De boeking van de producer uit Chicago die begin jaren negentig vele successen boekte met tracks als ‘Your Love’, ‘Tears’ en ‘The Whistle Song’ werd op het laatste moment gecanceld, omdat Knuckles met spoed was opgenomen in het ziekenhuis. Daar is, zo blijkt, zijn been geamputeerd.

Personen met diabetes lopen het risico om op den duur een voet of onderbeen te moeten missen. Dat heeft te maken met een verslechterde bloedsomloop, wat de ledenmaten onder de knie het snelst kan aantasten. Een simpel wondje op het been of de voet kan uitgroeien tot een niet te stoppen been- of voetzweer, waardoor de artsen in het ziekenhuis vaak niets anders kunnen doen dan amputeren.

Of het precies zo is gegaan bij Frankie Knuckles, is de vraag. Dat de man die zoveel danskrakers produceerde voorlopig - of misschien wel nooit meer - kan dansen, erg wrang. Wij wensen hem ontzettend veel sterkte!

Frankie Knuckles - The Whistle Song

 

Frankie Knuckles

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws