Nachttempel Verkiezing 2008

Partyscene Redactie | 28 september 2008
headlines

De nachttempel van 2008

Nachttempel Verkiezing 2008

In de Revu van deze week (nummer 39) zijn de genomineerden voor de jaarlijkse Nachttempel Awards bekendgemaakt. Wie wordt de opvolger voor deze titel, na de winnaars Las Palmas, Paard van Troje, Doornroosje en het Patronaat in de voorgaande jaren?

 

Het Patronaat, de winnaar van 2007.De vijfde editie van de Nachttempel Verkiezing is dit jaar iets anders van opzet. Revu besloot de verkiezing voor het eerst in het najaar te organiseren, aangezien er in het voorjaar al erg veel andere awards worden uitgereikt. Ook werd in 2008 geen lijst van een klein aantal clubs samengesteld door een vakkundige jury, maar zijn er in samenwerking met het Haagse evenementenbureau Full Circle maar liefst 25 genomineerden.

Deze nieuwe opzet is bedoeld om tegemoet te komen aan de kritiek dat gesubsidieerde podia, die vaak over een grotere aanhang beschikken, meer kans hadden om te winnen dan niet-gesubsidieerde clubs. Een verfrissende aanpak, want voor het eerst dingen naast usual suspects als Doornroosje, Patronaat en Paradiso, ook een aantal ‘nieuwkomers’ van ver buiten de randstad mee naar de titel. Desondanks ligt de focus ook dit jaar weer sterk op Amsterdam (7 nominaties).

Er zal zowel door een jury, als door het publiek gestemd worden. De stemmen van de jury wegen voor 1/3 mee en de stemmen van het publiek voor 2/3. De winnaar ontvangt naast eeuwige roem ook prijs van €10.000 euro, waar een groot Nachttempelfeest mee georganiseerd zal worden. Stemmen kan tot 19 oktober (12.00 uur) via de website van Revu . Dit zijn de genomineerde clubs:

 

013, Tilburg

Bozzini, Kerkrade

Catwalk, Rotterdam

Club Noa, Leeuwarden

Club Rembrandt, Eindhoven

Doornroosje, Nijmegen

Effenaar, Eindhoven

Escape Venue, Amsterdam

Flexbar, Amsterdam

Huize Maas, Groningen

Manhattan, Arnhem

The Matrixx, Nijmegen

Melkweg, Amsterdam

Club Monza, Utrecht

Musk, Hilversum

Off_Corso, Rotterdam

Outland, Rotterdam

Paard van Troje, Den Haag

Panama, Amsterdam

Paradiso, Amsterdam

Patronaat, Haarlem

The Powerzone, Amsterdam

Tivoli, Utrecht

Westerunie, Amsterdam

Winkel van Sinkel, Utrecht

Tip: Houd ook de site van onze collega’s bij Partyscene in de gaten. Als officiële partners van de Nachttempel Verkiezing nemen zij alle genomineerden de komende weken uitgebreid onder de loep.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws