Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 19 september 2008
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.Een overzichtje.

Kant & KlaarWat: Kant & Klaar – 1 jaar smerig

Waar: Huize Maas, Groningen

Datum: donderdag 18 september

Line-up: Joris Voorn & Edwin Oosterwal as Rejected, Bon, Nijs en hun denkbeeldige vriendje

Entreeprijs: tientje

Website: www.kant-klaar.nl

Bijzonderheden: De mannen van Kant & Klaar vieren de eerste verjaardag van de Kant & Klaar feesten in Groningen. Op maandelijkse basis verzorgen zij dikke avonden in Pand48 waarbij zij de halve Nederlandse techno wereld naar het hoge noorden haalden. Verjaardagen moet je groots vieren dus wordt er voor één keer uitgeweken naar Huize Maas en komen de ‘personal favourites’ Rejected draaien.

De FabriekWat: De Fabriek

Waar: De Vasim Fabriek, Nijmegen

Datum: vrijdag en zaterdag

Line-up: Vrijdag: Dr Lektroluv, Spiritcatcher live, Brodinski, Eric Grey, Slowpoke

Zaterdag: Tony Rohr, Johhny D, Harry Axt live, Warren Fellow, Darko Esser, Dimzen

Entreeprijs: 20 vvk, 25 door

Website: www.doornroosje.nl 

Bijzonderheden: Een heuse weekender in Nijmegen. Doornroosje en Tomorrow slaan de handen ineen voor twee lange nachten knallen in een wel zeer speciale locatie, namelijk de Vasim Fabriek. Op vrijdag is het ruige electro wat de klok slaat met de groene dokter en Brodinksi aangevuld met Spiritcatcher (een must see voor liefhebbers van drijvende techhouse) en op zaterdag is het techno tijd en komen ondermeer Tony Rohr en Johnny D een bezoekje brengen.

Full SpectrumWat: 4 years of Full Spectrum

Waar: Tivoli de Helling, Utrecht

Datum: vrijdag 19 september

Line-up: James Holden, Nuno Dos Santos, 2562

Entreeprijs: uitverkocht

Website: www.fullspectrum.nl

Bijzonderheden: Met een line up die niet te misstaan is, viert Full Spectrum haar vierjarig jubileum op zeer memorabele wijze en doet dat graag met de feestbeesten pur sang. Een feest dat duurt van 23.00 uur ´s avonds tot 06.00 uur in de morgen vergt immers enig enthousiasme van haar publiek. Full Spectrum denkt niet graag in genres dus de technoliefhebber zal niet enkel zijn hart kunnen ophalen, maar ook hand in hand kunnen dansen met aanbidders van de electro, progressive, acid en dubstep. Dit alles overgoten met een sausje van zeer hoogstaand niveau en 4 Years Of Full Spectrum is geboren!

WeekenderWat: Voidd & Minimaal Feestmaal

Waar: Studio80, Amsterdam

Datum: vrijdag en zaterdag

Line-up: Vrijdag: Catz ’n Dogz live, Olene Kader live, Moritz, James Nidecker, Brad Tipp, Dorine Dorade

Zaterdag: Format B Live, Chris Carries (Fr),  Marcus Carp (De), Ille Bitch, Mr Manoah, Daniel Sanchez, Miss Melera

Entreeprijs: 11 euro dag, 19 euro combi

Website: www.studio80.nl

Bijzonderheden: Nog een Weekender alleen dan in Studio 80 in Amsterdam. En ook hier een zeer interessante line-up. Op vrijdag houden ze het nog rustig maar op zaterdag gaat het helemaal los. Tot 12u de volgende ochtend kan er gefeest worden in het donkere hol aan het Rembrandtsplein. En als je dan nog steeds niet klaar bent, kan je nog door naar de Tunnelrave in de Toronto tunnel bij Weesperplein met de heren van Lovin L’Ectro achter de decks.

KlinchWat: Klinch: Crackhouse

Waar: Melkweg, Amsterdam

Datum: vrijdag 19 september

Line-up: Derrick Carter, Aron Friedman, Brent Roozendaal, Carlos Valdes

Entreeprijs: 13 vvk, 15 door

Website: www.melkweg.nl

Bijzonderheden: De filterdisco koning uit Chicago is weer eens in het land en ditmaal is de Melkweg zijn domein. Derrick Carter is in de dance scéne inmiddels al een levende legende en als hij vingervlugge mixtechnieken komt tonen dan is een bezoekje haast wel een must. De mannen van Crackhouse hadden ditmaal geen zin in een persbericht schrijven en maakten een zeer hilarisch youtube filmpje, welke je via de link hieronder kan zien.

Love2party preview

CBSWat: CBS Necroparty – het laatste CBS feest

Waar: Unie, Rotterdam

Datum: zaterdag 20 september

Line-up: I-F, Legowelt live, Alden Tyrell, Intergalactic Gary, Mr Pauli live, Loud-E

Entreeprijs: 9 euro

Website: www.cbs.nu

Bijzonderheden: Iedereen die ook maar enige affiniteit heeft met elektronische muziek, hoort zich te melden bij de Unie zaterdag. Na vijf jaar was het in juli van dit jaar afgelopen met het Cybernetic Broadcasting System: De community en het internet-radiostation opgezet door I-f en de Stichting Hotmix bestaat niet meer. Het CBS was een muzikale ontmoetingsplaats voor freaks, organiseerde enkele legendarische feesten en speelde een grote rol in de herontdekking van stijlen als Italo en disco. Zaterdag is het allerlaatste feest en is de koek op.

Hey!Wat: Hey Birthday!

Waar: Watt, Rotterdam

Datum: zaterdag 20 september

Line-up: Michel de Hey, Paul Kalkbrenner, Layo & Bushwacka, Warren Fellow

Entreeprijs: 16.50 vvk, 20 door

Website: www.micheldehey.com

Bijzonderheden: Derde weekend september dat betekent de verjaardag van Michel de Hey. Vorig jaar nog in het Prinsestheater maar dit jaar terug in zijn oude vertrouwde Nighttown, ehh Watt. En hij heeft special voor zijn veertigste (of was het nou toch vijfentwintig?) een dikke line-up samengesteld met als absolute headliner de Duitser Paul Kalkbrenner, die deze zomer menig festival compleet op zijn kop zette. Gefeliciteerd Mies!

EarthWat: Earth Trilogy Part 3

Waar: Paradiso, Amsterdam

Datum: zaterdag 20 september

Line-up: Audiofly, Applescal live, Nuno & Patrice Baumel, Onno, Per

Entreeprijs: 17.50

Website: www.earth-link.nl

Bijzonderheden: Na twee bijzondere Paradiso afleveringen staat het afsluitende deel van de earth trilogie in Paradiso alweer voor de deur. Op zaterdag 20 september staat er een 3-zalen multimediale nacht op het programma, met een aantal hete artiesten. In de bovenzaal de rentree van de populaire 11 (RIP) avond 360/threesixty. In de grote zaal wordt de terugkeer gevierd van Audiofly . De twee Britse helden maken de laatste jaren faam onder de namen Audiofly en Rekleiner.

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws