Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 11 april 2008
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.

Sinds wij over zijn gegaan naar een nieuwe website, is de prijsvragen/preview pagina voor een aantal nog wat moeilijk te vinden. Vandaar dat we elke week een overzichtje publiceren met de betere feestjes in het land, waarvoor we bovendien kaarten weggeven. Meer previews staan in de rubriek, hoe kan het ook anders, previews. Te vinden onder het hoofdmenu party.

CocoonWat: Cocoon goes Amsterdam

Waar: The Sand, Amsterdam

Datum: vrijdag 11 april

Line-up: Sven Vath, Gabriel Ananda live, Raresh, Chris Tietjen, Bo, Nijs en hun denkbeeldige vriendje, Rauwkost, Ille Bitch & Man zonder Schaduw, Wesdex, Mike Ravelli, Oliver Weiter

Entreeprijs: 27.50 vvk, 35 door

Website: www.cocoongoesamsterdam.nl

Bijzonderheden: Daar gaat tie weer! Voor de vierde keer komt Cocoon naar the Sand in Amsterdam en natuurlijk is meister Vath aanwezig om het geheel in goede banen te leiden. Mocht je na the Sand nog niet klaar zijn, dan is er nog een dikke after in de Westpoort, vlakbij the Sand. En kijkende naar de line-up van Cocoon, kan het haast niet anders dan dat sommige van deze heren ook daar de draaitafels zullen bedienen. Dat wordt een zeer lange nacht!

Bumpin ChicagoWat: Bumpin Chicago

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: vrijdag 11 april

Line-up: Ken (East Coast Boogieman), Swan, Andrea Chicecki

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.partyficial-intelligence.eu

Bijzonderheden: Rotterdam raakt steeds meer in de ban van de bumpin beats die Swan ons maandelijks voorschotelt in de Catwalk. Laatste editie was het packed en ging het dak eraf. En dat verwachten we eigenlijk vanavond weer want niemand minder dan de East Coast Boogieman komt langs in Rotterdam. Dus als je zin hebt in een avondje bumpen, shufflen en vooral hard dansen op swingende house dan is Bumpin Chicago the place to be!

TrentemollerWat: Motel Mozaique

Waar: Off_Corso + andere locaties, Rotterdam

Datum: vrijdag en zaterdag

Line-up: Deus, Trentemoller, Nuno Dos Santos, Joris Voorn en meer

Entreeprijs: 55 euro passpartout, 30 euro dagkaart

Website: www.motelmozaique.nl

Bijzonderheden: Het leukste festival van Rotterdam, en misschien wel van Nederland, zit er weer aan te komen: Motel Mozaïque. Dit kunstenfestival vindt alweer voor de achtste keer plaats in onder andere Off_Corso. Tijdens het weekend kun je getuige zijn van een mooie mix van muziek, kunst, theater en film. Ook nemen de gidsen je op sleeptouw en kan je op creatieve wijze overnachten op bijzondere plekken in de stad. Vooral de vrijdag in de Corso is zeer aan te raden.

Love2party preview

Talent RoomWat: Love2party Talent Room

Waar: TWSTD,Amsterdam

Datum: zaterdag 12 april

Line-up: Jordy Navv, Bridgeman, Reiss, Sandeep

Entreeprijs: free

Website: www.twstd.nl

Bijzonderheden: Op zaterdag 12 april zijn wij te gast in de TWSTD in Amsterdam. Het bekende dj café is al jaren de host van de belangrijkste dj contest van het land. Love2party selecteerde voor de TWSTD de echte jonge honden; de zestienjarige Jordy Navv, die verbaaste met de meest diepe technoplaten, de negentienjarige Reiss, die ons trakteerde op een setje vol jazzy en groovy minimal en dj Bridgeman (24), die imponeerde met een swingende techhouse-demo.

Love2party preview

LooksWat: Looks

Waar: Powderzone, Amsterdam

Datum: zaterdag 12 april

Line-up: Kerri Chandler & Dennis Ferrer b2b, Roog, Leroy Styles, Gregor Salto, Lucien Foort, Diephuis, Chris Rox, Sunnery James, Ryan Marciano and more

Entreeprijs: 22.50 presale, 30 door

Website: www.sietsqo-entertainment.nl

Bijzonderheden: Het rommelt al een paar weken in real-house-land. Twee grootheden uit de scène komen naar Nederland voor een exclusief rug aan rug optreden en daar wordt door de heads al een flinke tijd naar uitgekeken. Onze vrienden van Diephuis zijn natuurlijk ook present op deze grote dag. Samen met LOOKS-voorman Leroy Styles geven Duiphuis-dj's Marty & BjazZ ons een glimp van hun cd-map en dj-koffertje.

Love2party Top 10  

David MartzzWat: Metrobass

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: zaterdag 12 april

Line-up: Darren Roach, David Martzz, Boris Ross, Fabienne Soigni, Cisco de la Hoya

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.organisedmusic.com

Bijzonderheden: De mannen van Organised Music staan erom bekend dat ze meestal niet de meest voor de hand liggende artiesten boeken op hun Metrobass avonden in de Catwalk. Op zaterdag 12 april is David Martzz te gast in de ondergrondse club voor zijn eerste optreden ooit in Nederland. De op Mallorca woonachtige Martzz draait een aardige tijd mee als dj/producer. Hoogste tijd voor een korte introductie.

Love2party interview

1+1=3Wat: 1+1=3

Waar: Westerunie/Westerliefde/Flexbar, Amsterdam

Datum: zaterdag 12 april

Line-up: Johannes Heil, bart Skils, Wouter de Moor, Ille Bitch & man zonder Schaduw, isis, melon, Shiva, Juan Sanchez en meer

Entreeprijs: 15 vvk, 20 door

Website: www.rekorder.nl

Bijzonderheden: Rekord3r en Vs. Ensemble slaan zaterdag 12 april de handen ineen voor het eerste pre-summer festival van 2008 op het Amsterdamse Westergasterrein. een avond- en nachtevenement voor de zintuigen met prikkelend eten, zinderende optredens, dj's en acts, wordt dit een ongekend festijn inclusief after waar je van 19.00 tot diep in de volgende ochtend dus niet alleen op muzikaal vlak aan je trekken komt.

PoldermodelWat: Intacto on Stage

Waar: 11, Amsterdam

Datum: zaterdag 12 april

Line-up: Polder live, Shinedoe, 2000 and One, Dave Ellesmere

Entreeprijs: 12 vvk, 15 door

Website: www.ilove11.nl

Bijzonderheden:  In 2006 brengt zij de eerste Polder-ep uit op haar Intacto-label. Twee jaar en drie ep’s later, is het tijd voor een albumrelease en daarbij hoor natuurlijk een release party. de muziek van Polder voel je in je onderbuik - die pakkende beats, die sissende hi-hats, die aanstekelijke melodielijntjes en die catchy clicks en clacks, besef je dat wij Nederlanders trots moeten zijn op jongens als de Polderboys. De releaseparty van Poldermodel vindt aanstaande zaterdag plaats in het Amsterdamse 11, waar Polder wordt bijgestaan door Dave Ellesmere, 2000 and one en Shinedoe.

Love2party album recensie

Music in MotionWat: Music in Motion

Waar: WesterUnie, Amsterdam

Datum: zondag 13 april

Line-up: Diephuis, Orkest Max Tak, Keyjay, Misha Hamel

Entreeprijs: free

Website: www.westergasterras.nl

Bijzonderheden: Music in Motion zet de interactie tussen beeld en geluid een avond lang centraal. Van een performance van het innovatieve KeyJay (hammond, drums, vocals in combinatie met visuals) tot de klassieke animaties Father and Daughter en The Monk and The Fish van Oscar winnaar Michael Dudok de Wit. Klap op de vuurpijl: vijf nieuwe korte films met live uitgevoerde soundtrack van studenten van de Nederlandse Film- en Televisieacademie en het Conservatorium van Amsterdam. Om in stijl af te sluiten met de soulfull house van DJ’s Diephuis en winnaar van Visual Sensations 2007 VJ Neef. 

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws