Pete Tong krijgt schuld van uit de hand gelopen feest

Partyscene Redactie | 25 maart 2008
headlines

2000 onverwachte gasten

De Engelse BBC radio-dj Pete Tong wordt als hoofdschuldige aangewezen in een incident dat vorige week plaatsvond in een landhuis in Bovey Tracey. De achttiende verjaardag van de dochter des huizes veranderde in een complete chaos, toen Tong via een ‘shout out’ in de uitzending mensen opriep naar haar feest te gaan.

 

Party hardyDe bijna jarige Sarah had posters op haar school opgehangen, waarop ze ‘iedereen’ uitnodigde om naar haar verjaardagsfeestje in het enorme landhuis van haar ouders (van € 4,5 miljoen met zo’n 21 kamers) te komen.

Ze verwachtte ongeveer honderd gasten, maar al snel bleek dat klasgenoten ook hun vrienden hadden uitgenodigd. Toen Sarah doorkreeg dat dit feestje wel eens uit de hand kon lopen, verkondigde ze overal dat het niet door ging. Tevergeefs...

De chaos werd compleet toen iemand Pete Tong tijdens zijn uitzending tipte over het feest en dit vol overgave over de zender liet galmen: “We're getting ready for a huge mansion party - 500 plus people going - it's in Bovey.” Zo’n tweeduizend partypeepz trokken naar het landhuis en gingen helemaal los (foto’s).

Een flinke politiemacht moest er aan te pas komen om het huis te ontzetten.

Ruiten werden gebroken, de deur werd uit de voorgevel gerukt, er werd op tafels gesprongen tot ze stuk waren en de feestgangers hingen zelfs aan de kroonluchters. Met behulp van een flinke politiemacht kon men de massa uiteindelijk uit het huis verdrijven.

De ouders, de heer en mevrouw Brooks, wijzen de beschuldigende vinger nu naar de BBC en Pete Tong, ook al heeft hij het letterlijke adres niet genoemd. Er blijkt namelijk maar één landhuis in de omgeving van Bovey Tracey te staan. De schade zou ongeveer €20.000,- bedragen.

Beelden van het ‘feestje’

 

 

De oproep van Pete Tong en interview met mevrouw Brooks

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws