Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 21 maart 2008
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.

Sinds wij over zijn gegaan naar een nieuwe website, is de prijsvragen/preview pagina voor een aantal nog wat moeilijk te vinden. Vandaar dat we elke week een overzichtje publiceren met de betere feestjes in het land, waarvoor we bovendien kaarten weggeven. Meer previews staan in de rubriek, hoe kan het ook anders, previews. Te vinden onder het hoofdmenu party.

GashouderWat: Awakenings

Waar: Gashouder, Amsterdam

Datum: het hele weekend

Line-up: Dave Clarke, British Murder Boys (Regis & Surgeon), Raudive, Soutai, District One (live, Anton Pieete & Bart Skils), Jerome (live), Carlos Rios & Oliver Kucera (live), Orlando Voorn, Steve Rachmad, Octave One (live), Daniel Bell, Carl Craig, Kevin Saunderson, Jay Denham en meer

Entreeprijs: 37.50

Website: www.awakenings.nl

Bijzonderheden: De vrijdag en zaterdag zijn inmiddels strak uitverkocht, dus als je nog naar awakenings wilt dit weekend, zal het op de zondag moeten zijn. En laat nou net dat de meest interessante dag zijn met alle oude Detroit helden. Dave Clarke is op 22 maart met VPRO’s 3 FM radioprogramma 3voor12whitenoise live te beluisteren vanuit de Amsterdamse Gashouder, tijdens het Awakenings Anniversary Weekend. Van 23.00 tot 06.00 uur. Ben je er toch een beetje bij :)

Love2party preview

Berlin Ruft AnWat: Berlin Ruft An

Waar: Paard van Troje, Den Haag

Datum: vrijdag 21 maart & zaterdag 22 maart

Line-up: Daniel Meteo, Housemeister, Mia, Shrubbn, Vladislav Delay, Warren Suicide, Live: Die Türen, Live: Justine Electra, Live: Khan Of Finland

Entreeprijs: 13.50 euro

Website: www.berlinruftan.com

Bijzonderheden: De tweede editie van Berlin Ruft An, een tweedaags festival dat plaats vindt in poptempel en club Paard van Troje in Den Haag, dient zich bij je aan. In de twee zalen van het Paard van Troje treden gedurende één avond en nacht een achttal bands, dj’s en live-acts op die een actueel beeld geven van de stand van zaken binnen de hedendaagse invloedrijke muziekscene van Berlijn, waarbij de focus ligt op de diversiteit van al het onbekende muzikale ‘earcandy’ dat de Duitse hoofdstad te bieden heeft. Je koop voor de zaterdag en dan mag je vrijdag alvast in de kleine zaal een voorproefje komen nemen.

OI!Wat: Oi! Dub Attack Edition invites Rinse FM

Waar: Paradiso, Amsterdam

Datum: vrijdag 21 maart

Line-up: N-Type, Caspa, Youngsta, Tubby, Chef en mc D-Double-E, gehost door dj Gomes.

Entreeprijs: 12.50 euro

Website: www.paradiso.nl  

Bijzonderheden: De fundering van het Amsterdamse Paradiso wordt vrijdagavond 23 maart zwaar op de proef gesteld. Tijdens Oi! Dub Attack Edition invites Rinse FM komen namelijk de nodige experts op subwoofergebied van het Londense radiostation Rinse FM langs om via dubstep zo subsonisch mogelijk middenriffen, heipalen en trommelvliezen in beweging te krijgen. Op het programma staan N-Type, Caspa, Youngsta, Tubby, Chef en mc D-Double-E, gehost door dj Gomes.

Love2party preview

DiephuisWat: S.O.U.L.

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: vrijdag 21 maart

Line-up: Diephuis, Nevil Rickard en Lenny Harmony, Prunk Le Funk & Joey Bero

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.real-house.nl

Bijzonderheden: Soulfull house is terug in Nederland. Het laatste jaar breken er links en rechts allerlei jonge talenten door die een voorliefde hebben voor deze warme housevariant. En nu bundelen een paar van deze jonge honden hun krachten en organiseren zij aanstaande vrijdag Soulvibes in de Catwalk.  Soulvibes laat het publiek kennis maken met, zoals de organisatoren het noemen; true house. Dat kan zijn groovy, soulful of disco georienteerde house, maar ook diepe Detroit en Chicago house worden niet geschuwd.

Love2party preview

Wildvreemde Stekker vs Mood ElevatorWat: Wildvreemde Stekker vs Mood Elevator

Waar: Tivoli de Helling, Utrecht

Datum: vrijdag 21 maart

Line-up: Len Faki, Carlos Valdes, Darko Esser, Benden, Berend Kirch, Christoph Voorn, Jan van Kampen, Moraalridder, Pitto, Wildebras

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.zoekjestekker.nl

Bijzonderheden: Vreemd en Stekker hebben allebei afzonderlijk al een flinke reputatie opgebouwd binnen het Nederlandse clubcircuit. Nu bundelen zij hun krachten voor een Wildvreemde Stekker in Utrecht, op vrijdag 21 maart aanstaande. Hoofdgast deze avond is de Berlijnse resident van Berghain, Len Faki. Verder wordt de line-up gevuld met alles wat ondergronds Nederland rijk is aan talentvolle dj’s. Een prima rijtje namen voor een prima prijs!

 

Derrick CarterWat: Het hele weekend in 11

Waar: 11, Amsterdam

Datum: vrijdag, zaterdag en zondag

Line-up: vrijdag: Morgan Geist, Kelley Polar live, Nuno Dos Santos, Olaf Boswijk

Zaterdag:Ada live, Pan/tone live, Frank Martiniq, Ille Bitch, Carlos Valdez

Zondag: Derrick Carter, Mr White live, Melon

Entreeprijs: tussen de 12 – 15 euro

Website: www.ilove11.nl

Bijzonderheden: Er staat weer een zeer mooi weekend gepland in de 11. We konden geen keuze maken tussen al het lekkers dus we bombarderen het hele weekend gewoon tot aanrader. Vrijdag twee helden uit NY die zo goed als nooit in Nederland zijn, namelijk Morgan Geist en Kelley Polar. Zaterdag komt het label Cereal Killers op bezoek en de zondag wordt helemaal dik met Chicago held Derrick Carter en Mr White. Pick your day!

Voidd & Minimaal FeestmaalWat: Voidd & Minimaal Feestmaal Weekender

Waar: Studio 80, Amsterdam

Datum: vrijdag 21 maart & zaterdag 22 maart

Line-up: Vrijdag: Daniel FX, Gruis & Lux-a-flex, Heinrichs & Hirtenfellner, Brad Tipp, Man zonder Schaduw & Steady Douglas

Zaterdag:Luna City Express, David Keno, Esther, Ille Bitch, Lupe, Moritz, Mr. Manoah en meer.

Entreeprijs: 11 vvk, 13 door

Website: www.voidd.nl

Bijzonderheden: De organisaties Voidd en Minimaal Feestmaal hebben de handen ineen geslagen om van het paasweekend een onvergetelijk houseweekend te maken. Op de vrijdag, zaterdag en zondagochtend zal Studio 80 in het teken staan van de lekkerste house, minimal, techhouse en techno van dit moment. In totaal zullen in twintig uur achttien dj’s uit binnen- en buitenland in de Amsterdamse club hun kunsten vertonen.  Naast een hoop Nederlandse toppers zijn ook Luna City Express (DE, Moonharbour), Heinrichs & Hirtenfellner (DE, Supdub, Highgrade), daniel.fx (DE, Trenton, Highgrade), Philip Bader (DE, Mis Records )en David Keno (DE, Keno Record, i 220) uitgenodigd.

DiepgangWat: Diepgang

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: zaterdag 22 maart

Line-up: Bart Skils, Size Live, Mark Hertz & Wesley Vibes, Jamie Lie A Kwie & JeffMoore

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.catwalkrotterdam.nl

Bijzonderheden: Diepgang staat voor een avond vol progressieve, energieke, innovatieve technogeoriënteerde muziek. De artiesten zullen op Diepgang niet hun mainstream muziek ten gehore brengen, maar krijgen volledig de vrijheid om hun set op te bouwen, zoals zij dit het liefst willen. Dit in combinatie met de intieme en exclusieve locatie Catwalk kan het niet anders dan dat het flink diep zal gaan deze zaterdag.

MagnetronikWat: Magnetronik (+ochtendgymnastiek)

Waar: Poema, Utrecht

Datum: zaterdag 22 maart

Line-up: Dandy Jack live, John Keys live, Bart Skils, Audio Werner, Wesdex & Bert de Rooij

Entreeprijs: 11 vvk, 14 door

Website: www.magnetronik.nl

Bijzonderheden: Beesten van elf tot zeven! Magnetronik keert na 4 maanden afwezigheid terug naar Club Poema. Nadat begin december Noze en voor een ouderwets avondje goede muziek zorgden, is Magnetronik via een uitstapje naar de Amsterdamse Melkweg zaterdag 22 maart terug in thuisstad Utrecht. Op het programma staan Audio Werner, Bart Skils, en het Nederlandse debuut van John Keys (Dandy Jack & Andres Garcia). En ben je om zeven uur nog niet klaar om te gaan slapen dan kan je door naar de Jam voor een potje ochtendgymnastiek :)

Ook voor de komende weken hebben we nog een aantal interessante prijsvragen uitstaan. Check de previewpagina voor het gehele overzicht. Als je mee wilt doen aan één van onze prijsvragen, dien je een profiel te hebben op djscene.nl. Daarmee schrijf je je ook in op onze nieuwsbrief. Profiel aanmaken kan hier =>Inschrijven op djscene

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws