Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 28 februari 2008
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.

Sinds wij over zijn gegaan naar een nieuwe website, is de prijsvragen/preview pagina voor een aantal nog wat moeilijk te vinden. Vandaar dat we elke week een overzichtje publiceren met de betere feestjes in het land, waarvoor we bovendien kaarten weggeven. Meer previews staan in de rubriek, hoe kan het ook anders, previews. Te vinden onder het hoofdmenu party.

Sound ArchitectureWat: Sound Architecture

Waar: Waterfront, Rotterdam

Datum: vrijdag 29 februari

Line-up: Anja Schneider, Monomachine, 2000 and One live, Joachim, Le Chien Perdu live, Dollkraut, Boris Ross, EL-P

Entreeprijs: 10 vvk, 15 door

Website: www.soundarchitecture.nl

Bijzonderheden: Dit jaar bestaat Sound Architecture bijna 10 jaar en dat zal aan de technoliefhebber in Rotterdam en omstreken niet ongemerkt voorbij gaan. Er staan dus flink wat  feesten in de agenda van Sound Architecture waarvan de eerste plaats zal vinden op 29 februari in Waterfront. Voor deze editie zal er gebruik worden gemaakt van beide zalen in Waterfront. In de eerste Area zullen naast resident Joachim ook Anja Schneider, Monomachine en 2000 and One live acte de presence geven.

Aril BrikhaWat: Fire!

Waar: Westerunie, Amsterdam

Datum: vrijdag 29 februari

Line-up: Aril Birkha live, Rulers of the Deep, Prinz & Marnix

Entreeprijs: 12 vvk, 17 door

Website: www.loveland.nl

Bijzonderheden: Op vrijdag 29 februari organiseert Loveland de eerste Fire!-editie van 2008. Voortaan zal niet Hotel Arena, maar de Westerunie decor staan voor het bekende deepsound-geluid van Fire!. En dieper dan de Rulers of the Deep krijg je het tegenwoordig niet meer. Daarnaast komt de held van onze eerste dik editie in de Catwalk, Aril Birkha, langs voor een live set. Marnix, laat hem aub zo lang optreden als hij wil, want hoe langer hij bezig hoe beter hij wordt! :)

 

BleiFreiWat: Bleifrei

Waar: Flexbar, Amsterdam

Datum: vrijdag 29 februari

Line-up: LoSoul, Mirko Loko, Unders, Drrie, Boris Werner, Jan van Kampen

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.bleifreiclub.com

Bijzonderheden: Bleifrei opereert net onder de ondergrond in Amsterdam en weet keer op keer leuke namen naar Nederland te halen. Zo komt Love2party favoriet LoSoul weer met de trein vanuit Duitsland. En voor het eerst in Nederland, Mirko Loko.Met zijn optredens op de wereldwijd befaamde afters van Circoloco in de DC10 op IBIZA, heeft hij bewezen dat hij een zaal uitzinnig kan laten worden! Het is dan ook niet voor niets dat Luciano hem heeft opgenomen in zijn befaamde Cadenza stal. Tevens maakt hij faam als een helft van Lazy Fat People met releases op Wagon Repair, Border Community en Carl Craig's E planet.

KlinchWat: Klinch

Waar: Melkweg, Amsterdam

Datum: vrijdag 29 februari

Line-up: Swayzak, Estroe, Thomas Martojo, CasperTielrooij

Entreeprijs: 12 vvk, 14 door

Website: www.melkweg.nl

Bijzonderheden: Met albums als ‘Snowboarding in Argentina’ en ‘Dirty Dancing’ bereikten James Taylor en David Brown de afgelopen 10 jaar een welhaast legendarische status als producers en live-act. Hun laatste wapenfeit ‘Some Other Country’ (!K7) deed hier begin 2007 nog een bescheiden schepje bovenop. Ook dit album staat weer vol met melancholische, dubby, downtempo techno. Minimale, maar sferische en emotionele kwaliteitsmuziek voor zowel de dansvloer als de huiskamer.

Love2party interview

Great Electronic BeatsWat: Great Electronic Beats

Waar: Central Studios, Utrecht

Datum: zaterdag 1 maart

Line-up: Alter Ego live, Joost van Bellen, Benny Rodrigues, Eric de Man, Bart Skils

Entreeprijs: 15 euro vvk

Website: www.fca.nl

Bijzonderheden: Als Alter Ego in het huis is dan is het standaard feest (check youtube maar eens voor wat voorbeeldjes). En omdat ze niet zo vaak in Nederland staan, laatste keer was tijdens het ADE, is het zeker de moeite waard om richting Utrecht af te reizen deze zaterdag. Veder nog een hoop zwaargewichten uit de Nederlandse techno en rock ’n rave scène en dat alles voor maar vijftien euro. Best leuk denken wij zo!

 

Dikke DubstepWat: Dikke Dubstep.

Waar: Patronaat, Haarlem

Datum: zaterdag 1 maart

Line-up: Rusko, Ruf, Gomes

Entreeprijs: 9 euro vvk

Website: www.patronaat.nl

Bijzonderheden: Op Love2party promoten we al een tijdje dubstep en kijk daar, er is weer een mooi feestje dit weekend.  De kleine zaal van Patronaat is het terrein van de rollende zware bassen. Zaterdag  presenteren Dub Infusions en Patronaat een nieuwe editie van Dikke Dubstep. Voor deze keer zijn met de groots mogelijke zorg enkele platendraaiers van het allerhoogste niveau gestrikt om hun kunsten te laten horen. De Engelse Rusko, de Deense RUF en de Hollandse Gomes staan klaar om het geluidssyteem eens stevig op de proef te stellen.

 

Tobias ThomasWat: Altitude7 invites Kompakt

Waar: Tivoli de Helling, Utrecht

Datum: zaterdag 1 maart

Line-up: Tobias Thomas, Jo Saurbier, Nuno Dos Santos, Dr Blowfish, Paul Niezen en Sten L

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.tivoli.nl

Bijzonderheden: Onder het motto ‘big names in a small place for a nice price’ neemt Altitude 7 de bezoekers elke eerste zaterdag van de maand mee in de wereld van surreal techhouse. Naast de ‘big names’ in de grote zaal, is er in de talentroom ruimte voor nieuw draaitalent. Aanstaande zaterdag staat er een nieuwe editie op stapel waarbij Altitude de nieuwe garde van het gerenomeerde Kompakt label heeft uitgenodigd.

Love2party preview

Ook voor de komende weken hebben we nog een aantal interessante prijsvragen uitstaan. Check de previewpagina voor het gehele overzicht. Als je mee wilt doen aan één van onze prijsvragen, dien je een profiel te hebben op djscene.nl. Daarmee schrijf je je ook in op onze nieuwsbrief. Profiel aanmaken kan hier =>Inschrijven op djscene

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws