Eboman zet Boedapest op stelten

Partyscene Redactie | 28 februari 2008
headlines

De guerrillatactieken van Eboman

Soms lijkt Nederland een beetje te vergeten dat we hem hebben: de unieke samplemeester en beeldkunstenaar Eboman. Maar dan horen we ineens dat hij argeloze voorbijgangers in Boedapest de stuipen op het lijf heeft gejaagd met een mobiel ‘guerrillapodium’ en zijn we natuurlijk weer apetrots op onze landgenoot.

 

Jeroen Hofs a.k.a. EbomanEboman was de afgelopen dagen in Boedapest in het kader van ‘My City: Amsterdam’; een kunstzinnig en muzikaal uitwisselings-programma tussen Nederland en Hongarije op het Low Fesztival. Het festijn vond plaats op A38, een oud Oekraïens vrachtschip dat in het centrum van de stad op de Donau drijft. 020 liep daar dus lekker ouderwets Amsterdams dik te doen en had o.a. New Cool Collective, Amsterdam Klezmer Band, Alamo Race Track en About ingeschakeld.

Voor het gemak werd Eboman ook maar even ingelijfd als rasechte Amsterdammer en hij vervulde deze rol met verve. Voorafgaand aan zijn gig op A38 toerde hij door Boedapest in een omgebouwde vuilniswagen, compleet met Amsterdamse vlag. Op verschillende locaties ontpopte de wagen zich als mobiel podium en werden nietsvermoedende voetgangers omver geblazen met een audiovisuele mash-up van de Nederlandse cultuur. De lyrics van rapper Yukkie B die over de Donau galmen? Het moet niet veel gekker worden.

Bekijk hier het filmpje van het guerrillapodium (met dank aan Ondergrond.tv)

 

Eboman heeft de laatste tijd veel eigen 'Sample madnesS' op zijn site geupload en dat kun je hier bekijken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws