Love2link week 6 en 7

Partyscene Redactie | 11 februari 2008
headlines

De essentiële ditjes en de datjes

Tijdens onze speurtochten naar nieuws komen we natuurlijk heel wat interessante nieuwtjes, filmpjes en interviews tegen op allerlei websites. Niet altijd diepgaand genoeg om er een heel artikel aan te wijden, maar we willen ze toch graag met jullie delen. We doen dat om de week in Love2link….

 

Hoe maak ik een dansvloerkraker, les 1: Kristian van Âme kijkt terug op het maken van ‘Rej’.


Âme - Interview (Kristian Beyer) - Innervisions
by on-point

(Heb je problemen bij het bekijken van dit filmpje, klik dan hier)

De BBC heeft een geinig, niet al te serieus onderzoekje uitgevoerd naar de verdeling van ‘beats per minute’ over het gehele Britse eiland. De uitkomst was verrassend: waar men in Londen heerlijk los gaat op 90 BPM, blijkt het publiek in Schotland pas op gang te komen bij een verbazingwekkende 190 BPM!?!

Ben je fan van Burial en heb je zijn album ‘Untrue’ inmiddels grijs gedraaid, dan hebben wij nog wat nieuws voor je. Twee tracks hebben het album niet gehaald, maar zaten wel in Kode9’s mix op Sonar en zijn nu te beluisteren op Youtube: Speedball2 en Stairwell’.

Een originele Roland TR-909 is tegenwoordig bijna niet meer te betalen, maar de sounds die je uit deze klassieker kunt halen zijn nog altijd erg populair. Eens lekker een middagje rommelen met zo'n 909 lijkt dus onmogelijk, maar de oplossing is dichterbij dan je denkt. André Michelle van aM Laboratory heeft een realistische, op Flash gebaseerde simulator van de 909 gemaakt. Je kunt gelijk aan de slag, maar wees gewaarschuwd, want je bent zo twee uur aan het klieren met dit speeltje! ;-)

Tijdens het gluren bij ‘de buren’ kwamen we tenslotte de volgende interessante (Engelstalige) interviews tegen: Dixon, Autechre (deel 1, deel 2 volgt later), video-interview met Carl Craig (op de !K7 ‘Sessions’ microsite), Larry Heard en Dubfire (Ali Shirazinia van Deep Dish).

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws