Legendarische turntablists in maart in Paradiso

Partyscene Redactie | 10 januari 2008
headlines

Superman komt naar Nederland!

Turntablists in den lande opgelet, want in maart is Paradiso ‘da place to be’. Niet alleen komen DJ Shadow & Cut Chemist ons weer verwennen met hun onuitputtelijke collectie muzikaal verantwoorde 7inches, maar ook drievoudig DMC wereldkampioen Qbert doet Amsterdam aan.

 

Qbert op 8 maart in Paradiso!Op 25 maart gaan DJ Shadow & Cut Chemist in de reprise met hun ‘Hard Sell’-concept, waarin op acht draaitafels en met twee sample-pedalen een enorme hoeveelheid aangename 7inches in elkaar gemixt worden. Het optreden tijdens 5daysoff vorig jaar was hier en daar nog wat rommelig (het was pas de tweede keer dat de mannen dit concept live brachten), maar inmiddels hebben ze flink de tijd gehad om Hard Sell te perfectioneren.

Na Shadow & Chemist wordt Paradiso die avond het domein van ‘Oi’ en zal DJ Gomes weer de beste dubsteppers van het Londense Rinse FM naar Amsterdam halen. Al met al een redelijk smeuïg avondje, dachten wij zo.

Maar dat is nog niet alles, want een paar weken ervoor, op 8 maart, staat één van allergrootste turntable-helden ter wereld, DJ Qbert, in datzelfde Paradiso. Qbert maakte furore als lid van de Rock Steady Crew, won drie keer de DMC wereldkampioenschappen en stond samen met Mix Master Mike en DJ Apollo aan de wieg van de legendarische Invisibl Skratch Piklz. Als je deze superman van het scratchen en ‘drummen’ nog nooit live in actie hebt gezien, dan mag je hem echt niet missen.

Mocht je nog nooit van Qbert gehoord hebben, ga je dan eerst even een kwartiertje schamen in een donker hoekje en bekijk dan de volgende filmpjes:

DJ Qbert ‘Drumming’

 

De Qbert Superman Video

Paradiso  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws