Love2party releaseoverzicht week 49 en 50

Partyscene Redactie | 14 december 2007
headlines

Vast een voorproefje van 2008

Op de valreep van oud&nieuw gooit een aantal labels er nog snel wat releases uit in 2007 en er is veel moois om naar uit te kijken in 2008. Kortom: een nieuwe editie van Love2party’s releaseoverzicht! Met deze keer nieuw werk op cd, mp3 en/of vinyl van o.a. Sonar Kollektiv, Krafty Kuts, François Ken Autechre.

 

De wijnen van Sonar KollektivHet label Sonar Kollektiv is blijkbaar helemaal in de stemming voor de feestdagen. Opnieuw heeft het in samenwerking met producer, goede vriend en kookgek Rainer Trüby, een kookboek, getiteld ‘Beats, Bites & Öxle’, uitgebracht (eind november). Jazzanova maakte de muzikaal-gastronomische ervaring compleet met een bijpassende selectie lekkere tracks. Binnen datzelfde concept hebben ze een pakket met diverse wijnen samengesteld dat vanaf 3 januari te bestellen is op de website. En tenslotte kun je op diezelfde website ook een kerstcadeautje downloaden: een adventkalender met elke dag een verse SK-mp3.

Simian Mobile Disco heeft redelijk wat grote namen aan weten te trekken voor de remixes van hun dansvloerkraker ‘Hustler’, met zeer gevarieerd resultaat. Zo is daar een over-the-top bounce-remix door Armand van Helden, een meer klassieke Chicago house-remix door Kevin Saunderson en een ingetogen diepe versie door dubstepper Shakleton. Alle remixes zijn inmiddels uitgebracht op Wichita.

Het Get Physical-duo M.A.N.D.Y. heeft de smaak van de compilaties blijkbaar goed te pakken. Na ’12 Great Remixes For 11 Great Artists’ en ‘5 Years Get Physical’ eerder dit jaar, zijn ze nu ook nog verantwoordelijk voor een portie deephouse en easy minimal op de aankomende Fabric-release (nummer 38). Verwacht werk van Gui Boratto, Audion (Matthew Dear) en M.A.N.D.Y.’s matties Booka Shade (release 14 januari op Fabric).

Het beste van Trapez

Traum en Trapez labelbaas Triple R (a.k.a. Riley Reinhold) gooit er weer eens een overzichtsmix uit van de beste tracks op Trapez van het afgelopen jaar. ‘Selection 6’ bevat de melodieuze minimal van Mihalis Safras, Alex Under, Alexi Delano & Xpansul en Florian Meindl (release 28 januari op Trapez).

 

De Amsterdamse producer Jochem Peteri heeft in het verleden al eens een album uitgebracht onder zijn pseudoniem ‘154’, maar maakt met zijn relaxte sferische producties tegenwoordig furore als Newworldaquarium. Bij het nieuwe geluid hoort ook een nieuw debuutalbum: ‘The Dead Bears’. Het is een hypnotiserende release en vooral de track 'Kirana's Lament', die bijna volledig uit één loop bestaat, werkt erg bezwerend (release 1 februari op Delsin)

 

Niet helemaal nieuw, maar wel voor het eerst in de planning om uitgebracht te worden op 12”, zijn een aantal dubstep- en technoremixes van Thom Yorke’s ‘Eraser’:And It Rained All Night’ door Burial, ‘Skip Divided’ door Modeselektor, ‘Analyse’ door Various Production, ‘Atoms for Peace’ door Four Tet,  ‘Black Swan’ door Christian Vogel (twee versies), ‘Harrowdown Hill’ door The Bug, ‘The Clock’ door Surgeon en ‘Cymbal Rush’ door The Field (releases in de periode 21 januari en 4 februari 2008 op XL Recordings).

De gotische kant van Miss KittenHet label F-Communications kondigde deze week aan dat we over een paar maanden het nieuwe album van Jori Hulkkonen kunnen verwachten. Met de prachtige combi van jazz en electronica in de track ‘Blinded By The Numbers’ (van zijn vorige album ‘Dualizm’) nog in het achterhoofd, zijn we erg nieuwsgierig wat ‘Errare Machinale Est’ ons zal gaan brengen.

Ben je fan van de no nonsense techno en vocals van Miss Kitten, dan is er goed nieuws. Het album ‘Batbox’ met 13 nieuwe eigen tracks van deze diva is onderweg. Het album heeft een nogal spookachtig aura, met veel Gothic-verwijzingen en een cd-boekje vol met donkere kunst van Rob Reger (release 25 januari op Nobody’s Bizzness).

Ook uit het kamp van het Engelse label Warp kwam een brandend nieuwtje. Autechre komt begin 2008 met de opvolger van ‘Untitled’. Hun negende album gaat ‘Quaristice’ heten en zal ongetwijfeld weer volstaan met verontrustende, maar toch ook oh zo lekkere elektronische experimentjes.

 

Het meesterwerk van François KHeb je zin in feel good-tracks, dan biedt scratchfanaat Krafty Kuts uitkomst. Op het compilatiealbum ‘Back To Mine’ brengt hij een aantal van de meest ‘geleende’ hiphoptracks, zoals The Soul Searchers met 'Ashley's Roadclip', Roy Ayer's 'Searchin' en 'In-a-Gadda-Da-Vida’ van The Incredible Bongo Band. Ook staan er triphop, oldskool electro en breakdance anthems op het album. Word! (release 28 januari op DMC).

De van oorsprong Franse deephouse-veteraan François K maakte de clubs in New York al in de jaren zeventig onveilig, maar is nog lang niet uitgeblust. Hij draait nog elke week, runt vier labels en had tussendoor blijkbaar ook nog wel even tijd voor een driedelig mixalbum getiteld ‘Masterpiece’. Op de eerste cd staan de knallers van het afgelopen jaar met o.a. Cobblestone Jazz, Dubfire en Gregor Tresher. Cd twee is vooral gewijd aan The Motorcity, met tracks van Robert Hood, Model 500 en Kenny Larkin en op de derde cd vinden we de deephouse van artiesten als Dennis Ferrer en Henrik Schwarz (release 4 februari op Ministry Of Sound).

 

Tenslotte nog een klein kerstcadeautje: De laidback gitaarversie van ‘Last Christmas’ door Erlend Øye, onder meer bekend van het duo Kinds of Convenience en de band Whitest Boy Alive. Voor de eerste keer in jaren kun je weer eens een versie van dit oude Wham-nummer luisteren, zonder dat je de behoefte voelt om gelijk een teiltje te pakken. Lekker voor bij de kerstboom dus.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws