Wat te doen met Oud & Nieuw deel II

Partyscene Redactie | 12 december 2007
headlines

Gaan we stappen of blijven we thuis?

Op diverse fora en binnen vriendengroepen wordt al druk gediscussieerd over de vraag wat te doen met Oud & Nieuw. Elk jaar blijft het weer een lastige keuze; vieren we het gezellig bij iemand thuis of leggen we een hoop centjes neer voor een feest waar vaak achteraf blijkt dat het allemaal een beetje tegenviel.

Wat dit jaar vooral opvalt is de enorm hoge prijs van verscillende feesten. 65 euro voor alleen een toegangskaartje is helemaal niet abnormaal lijkt het wel. Maar het aanbod is zoals elk jaar weer groot en daarom hebben we de leukste feesten onder elkaar gezet, ditmaal met het aanbod in Amsterdam. In de komende week volgt de rest van Nederland. Zijn we wat vergeten, meld het in het forum!

Amsterdams glorieWat: Amsterdams Glorie

Waar: Westerliefde, Amsterdam

Line-up: Bart Skils, Carlos Valdes, De Man Zonder Schaduw, Edo Salgado, Egbert Jan Weeber, Isis, Kareem Raihani, Melon, Philip Young, San Proper, Sandrien, Shinedoe, Shiva, Steve Rachmad

Entreeprijs: 50 euro vvk

Website: www.allisone.nl

Bijzonderheden: Isis en AllisOne vieren NYE op hun nieuwe vaste locatie op het westergasterrein in Amsterdam. Een line-up gevuld met alleen maar Hollands/Amsterdams Glorie en nog de betere artiesten ook. Dat meerdere mensen dit ondekt hebben is wel duidelijk want het feest is inmiddels al uitverkocht.

Arrival 08Wat: Arrival ‘08

Waar: Passenger Terminal, Amsterdam

Line-up: Brian S, Erick E, Gregor Salto, Marcello, Rene Amesz, Sven, Tettero, Victor Coral

Entreeprijs: 45 euro vvk

Website: www.chemistry.nl

Bijzonderheden: In de Passenger Terminal kan je, net als de afgelopen jaren, lekker piemelen op de bekende handtasjeshouse dj’s die ons land rijk is. Moet wel gezegd worden dat het een erg mooie locatie is, zeker voor NYE. Opvallend genoeg zien we ook hier Erick E staan, de man die zeven boekingen heeft op oud&nieuw. Benieuwd hoe hij dat allemaal gaat doen..

DilemmaWat: Dilemma NYE

Waar: The Sand, Amsterdam

Line-up: Audio Bullys, Benny Rodrigues, Chuckie, Don Diablo, Erick E, Fedde le Grand,

Ryan Marciano, Sunnery James

Entreeprijs: 50 euro vvk, 65 door

Website: www.4n-gme.com

Bijzonderheden: Chuckie en zijn matties van 4N-GME hebben het maar druk deze oud&nieuw. In totaal zijn ze betrokken bij vier feesten op één avond en de meeste dj’s die draaien exclusief voor hun deze nacht. Of dit feestje in The Sand nu een line-up heeft om helemaal warm voor te lopen dat houden we graag even in het midden.

LovelandWat: Loveland

Waar: Krasnapolsky, Amsterdam

Line-up: Kevin Saunderson, Sergio Flores, Marnix, Remy, Alvredo, Roog, Sander Hucke, Fredrik Abas,

Entreeprijs: 58 vvk

Website: www.loveland.nl

Bijzonderheden: Bij Loveland weet je altijd van te voren wat je kan verwachten. Twee grote buitenlandse namen aangevuld met de vaste dj’s van deze organisatie. En dat sorteert succes want zoals elk jaar is het feest ver voor oud&nieuw alweer uitverkocht. Mag gezegd worden dat het Krasnapolsky ook wel een erg vette locatie is om het nieuwe jaar goed in te luiden.

2008Wat: 2008

Waar: Strand West, Amsterdam

Line-up: Boris Werner, Juan Sanchez, Julien Chaptal, Wouter de Moor, Quazar live,

Carlos Valdes, Daniel Sanchez, Dorine Dorado, Kabale und Liebe, E-Contact

Entreeprijs: 25 euro

Website: www.welcometothefuture.nl

Bijzonderheden: Laat het maar aan Gert van Veen over om een mooi feestje neer te zetten voor een zeer betaalbare prijs. Alhoewel je bij strand nou niet meteen aan een NYE feestje denkt. WTTF heeft hun hele Nederlandse delegatie artiesten opgetrommeld om gezamelijk een leuk en intiem feestje te vieren.

Linke S(l)oepWat: Linke S(l)oep

Waar: MS Blommendal, Amsterdam

Line-up: Boris Werner, Flow, Hay-T, Ingy, Marcus Gehring, Rauwkost, Robert Powlson,

Tommy Kornuijt

Entreeprijs: 27.50 vvk, 30 door

Website: www.piekup.nl

Bijzonderheden: Klein, intiem en gevuld met allerlei underground talent van eigen bodem, zo kan je dit feestje eigenlijk wel samenvatten. Het lijkt ons wel echt iets voor een bepaald incrowd groepje maar niet verkeerd om NYE hier te vieren. Lekker op de boot naar het vuurwerk kijken en daarna tot acht uur ‘s ochtend doorhalen.

DroomstartWat: Droomstart

Waar: Schram Filmstudios, Amsterdam

Line-up: Ille Bitch, Lupe, Mr. Manoah, Renzo, Daniel.fx, Moritz, Gruis & Luxaflex

Entreeprijs: 25 presale, 30 door

Website: www.extravers.nl

Bijzonderheden: Nog zo’n mooi intiem underground feestje eveneens met een hoop namen uit de speelonken van de nederlandse dance scène. De locatie, Schram Filmstudios, doet wel vermoeden dat de heren van Extra Vers een bijzondere locatie op de kop hebben getikt om hun nieuwe jaar goed in te luiden.

De SchillenhutWat: De Schillenhut

Waar: Tug Club, Amsterdam

Line-up: Bas Struik, Moritz, Wesdex, Voldaan, Noelie, Flexmeister F

Entreeprijs: 30 euro vvk

Website: www.deschillenhut.hyves.nl

Bijzonderheden: Vriend Flexy Frank viert zijn NYE dit jaar op een of andere ouwe sleepboot die ergens bij de NDSM werf ligt. Verwacht geen betaalde toiletten, bizarre entreeprijzen en dure drankprijzen, maar wel een donker rave ruim, geen sluitingstijd, veel Peppi & Kokki verrassingen en slechts 250 muzikale metgezellen die het nieuwe jaar link in willen luiden!

Dig DeeperWat: Dig Deeper

Waar: Panama, Amsterdam

Line-up: Danny Howells (6 hour solo!), ElSandro, Schaamteloos dj’s

Entreeprijs: 45 vvk, 55 door

Website: www.panama.nl

Bijzonderheden: De Panama heeft goed zijn best gedaan en één van haar favoriete dj’s, namelijk Danny Howells, gestrikt om te komen draaien. En als Howells komt dan weet je dat hij niet voor een twee uurs set komt. Hij draait dus ook gewoon de hele nacht lang in de grote zaal. Voor de progressive fans is dit er eentje om niet te missen.

FramebustersWat: Framebusters NYE

Waar: Escape, Amsterdam

Line-up: Mr V, Raymundo, Frederik Abas, Leo van der Weijden, Rob Boskamp, Robert Feelgood, William Shagspeare, Alvredo, Mike van Loon, Touche, Wassili, Real El Canario, Ruby Wax and more

Entreeprijs: 50 euro vvk & door

Website: www.escape.nl

Bijzonderheden: De Escape is inmiddels gegroeid tot een club met vijf area’s, waarvan er met NYE vier open zijn. Grote headliner aldaar is Mr V uit New York. Verder de gebruikelijke namen op het gebied van clubhouse, r&B en hiphop. Misschien dat 50 euro wel beetje veel van het goede is voor alleen Mr V..

the good, the bad & the uglyWat: The Good, the Bad & the Ugly

Waar: De Hollandsche Manage, Amsterdam

Line-up: Joost van Belle, Ruby Wax, Tettero, Sven, Freddy Spool, Robert Feelgood, Kareem Raihani

Entreeprijs: 105 euro!

Website: www.goodbadugly.nl

Bijzonderheden: Tja, toen we dit feestje zagen, wisten we even niet wat we ervan moesten denken. 105 euro voor een kaartje. Nu hebben we bizarre prijzen gezien voor NYE feesten maar deze sloeg toch wel alles, zeker als je de line-up bekijkt. Maar aan de positieve kant, de drank is gratis en de locatie schijnt sprookjesachtig te zijn. De afgelopen jaren gaf dezelfde organisatie NYE feesten als la Bohème, Eyes Wide Shut en Dracul. En hierover waren alleen maar positieve verhalen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws