Love2party releaseoverzicht week 47 en 48

Partyscene Redactie | 30 november 2007
headlines

Verwachte cd’s om in de gaten te houden

Met de surprises en kerstcadeautjes (zucht...) in het vooruitzicht, is het weer hoog tijd voor een nieuwe editie van Love2party’s releaseoverzicht. Met deze keer nieuw werk op cd, mp3 en/of vinyl van o.a. Ricardo Villalobos, Sébastian Tellier, Infiniti en Goldfrapp.

 

Richie HawtinJaha, slecht natuurlijk; in het vorige releaseoverzicht hebben we toch wel een enorm mooi juweeltje laten liggen: ‘Future Sound Of Jazz vol. 11’ op het label Compost dat eind oktober uitkwam. Het album staat vol met warme, jazzy house van verschillende artiesten (o.a. Dennis Ferrer) en vooral de track ‘Salome’ van Joash wil je het liefst lekker lang op repeat zetten in deze koude dagen. Check die shit!

Ook even aan onze aandacht onschoten was het compilatiealbum ‘Expansion-Contraction’ van M_nus. Het is weer een gortdroge minimal-release geworden van de categorie ‘oude plak brood met pindakaas’. Niet makkelijk weg te krijgen dus, maar wel een absolute must voor liefhebbers van het M_nus-geluid, want bijna alle coryfeeën werden voor deze release van stal gehaald, inclusief meester Hawtin zelf onder zijn alias Plastikman.

Sébastian TellierHawtin’s buddy Ricardo Villalobos heeft intussen ‘Sei Es Drum’ uitgebracht op het gelijknamige label; een iets warmere minimalrelease waarin regelmatig wat Zuid-Amerikaanse ritmes en vocals voorbij komen. De vocals uit de track ‘Baila Sin Petit’ blijken overigens rechtstreeks afkomstig uit een oud Chileens kinderprogramma  (‘31 Minutos’).

Bijzonder is verder de release ‘Narco’ van Sébastian Tellier op het label Record Makers. In 2004 maakte hij de soundtrack voor de Franse film ‘Narco’ (over een man die aan narcolepsie lijdt en tijdens zijn vele tukjes droomt dat hij een superheld is). Tellier heeft deze tracks nu als album uitgebracht, met nog een aantal nieuwe nummers en ook het prachtige ‘La Ritournelle’. Zijn pianostukken klinken in eerste instantie een beetje als liftmuziek, maar dan wel van de soort waardoor je op alle verdiepingknopjes gaat drukken, zodat je nog wat langer kunt blijven luisteren.

'Box Of Dub 2'Zo ongeveer de hele techno-elite was betrokken bij het remixen van ‘Game One’ van Infiniti (Juan Atkins & Orlando Voorn): van Steve Rachmad en Rennie Foster tot Los Hermanos. Dit leverde een erg gevarieerd resultaat op met zowel soepele tech house en plagende minimale techno als zagende tooltechno. De remixen zijn uitgebracht op Tresor.

Op het label Soul Jazz Records kwam, met het oog op de feestdagen handig getimed, de ‘Box Of Dub 2’ uit, waarop de bekende dubsteppers uit Londen en Bristol laten horen wat er momenteel hot is binnen de dubstepscene. Kode 9, Skream, Digital Mystikz en Pinch mochten op deze release uiteraard niet ontbreken.

Dan een aantal komende releases: Ook in Spanje weten ze hoe ze techno moeten maken en dat is binnenkort nog weer eens te horen op ‘1’, het eerste compilatiealbum van het Spaanse label Net28 (het moederlabel van onder andere CMYK en Apnea). Het Die ene van Goldfrapp...wordt even hoofdrekenen met deze release, want alle tracks van onder meer Alex Under, Tadeo en Kevin Gorman hebben cijfers als titel. De uitkomst van de rekensom is dan weer 28 en refereert aan het label (komt uit op 30 januari 2008).

Ben je helemaal weg van de sfeer in de Berghain en de Panoramabar in Berlijn, dan is ‘Serenity’ van resident Prosumer en zijn handlanger Murat Tepeli waarschijnlijk wel een release om naar uit te kijken. Verwacht Chicago-achtige deephouse a la Ron Trent en Fingers Inc. in zowel duoproducties als solotracks (komt uit op Ostgut Ton op 28 januari 2008).

Voor een wat luchtiger sound kunnen we terecht bij de electro-poppers van Goldfrapp, die hun vierde studioalbum ‘Seventh Tree’ eind februari 2008 zullen uitbrengen op het label Mute. Goldfrapp waarschuwt de fans op de eigen MySpace overigens wel dat dit album heel anders is uitgevallen dan hun vorige release ‘Supernature’. We zijn benieuwd.

Badd SantaDe ‘multi-disciplinaire artiest’ Guillaume Coutu Dumont uit Canada komt met zijn debuutalbum op het label Musique Risquée, de thuisbasis van onder meer Deadbeat, Stephen Beaupré en Akufen (de laatste treedt trouwens als 5MM op met Gabriel Coutu Dumont, uhmm, familie?). Guillaume is in ieder geval oorspronkelijk percussionist en kiest de laatste tijd meer voor het elektronische pad. Hij deed voor dit album inspiratie op tijdens een reis naar Senegal. ‘Face A L’Est’ komt deze week uit.

Tenslotte nog een lekker melige release om cadeau te doen met kerst: ‘Badd Santa’ van Peanut Butter Wolf. Het album is een compilatie van werkelijk alle muziekstijlen, waaronder hiphop, jazz en electro. Sommige tracks zijn nogal cheesy en eigenlijk hebben ze echt totaal niets met elkaar gemeen, behalve dan dat ze allemaal met kerst te maken hebben. Is weer eens wat anders voor bij het familiediner: ‘parental advisory’...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws