Soft Pink Tube: creatief met Youtube

Partyscene Redactie | 5 november 2007
headlines

Samplen tot je erbij neervalt

Eigenlijk ligt het erg voor de hand, maar toch moet je er maar opkomen: tracks en bijbehorende video’s maken met materiaal dat je uitsluitend van het internet haalt. The Soft Pink Tube komt met zijn eerste werk, getiteld ‘Kitchen’. Bekijk hier het resultaat.

 

Matmos: M.C. Schmidt en Drew DanielGeen synths en bekende professionele muzikale apparatuur, maar gewoon ouderwets knippen en plakken tot het ergens op lijkt. Dat is het nieuwe concept van Drew Daniel met zijn Soft Pink Tube. Van slechte korte Youtube-filmpjes die niemand bekijkt en geluiden uit vage audio shareware, tot oude homepage-tunes; alles wordt gebruikt.

Daniel is niet helemaal een groentje in het gebruik van onorthodoxe samples voor muziek, want hij vormt samen met M.C. Schmidt de kern van Matmos - een samenwerkingsproject voor muzikanten die experimentele elektronische muziek maken met allerlei huis-, tuin- en keukenvoorwerpen.

Een kleine selectie uit samples die Matmos al eerder gebruikte: heliumtanks, ratten in een kooi, liposuctie, een elektrische gitaar van vijf dollar, gesprekken in een badkuip, frequentietesten met oude gehoorapparaten, ballonnen, Poolse treinen en een vers getuned fietsachterwiel. De muziek van Matmos kan soms wat duister en ontoegankelijk overkomen, dus vandaar misschien dit iets luchtiger soloproject van Drew Daniel. De eerste track‘Kitchen’ is in ieder geval erg vrolijk en er is een volledig album onderweg.

The Soft Pink Tube- ‘Kitchen’

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws