Adriaan Veldhuizen over drie jaar Full Spectrum

Partyscene Redactie | 31 oktober 2007
headlines

“Wij gaan vooral voor de muzikale inhoud en minder voor randamusement.”

Full Spectrum bestaat deze week drie jaar en viert zijn verjaardagsfeestje aankomende donderdag op de plek waar het allemaal begon: de Ekko. Speciaal voor deze gelegenheid hebben Adriaan Veldhuizen en Adriaan Muts, de drijvende krachten achter de organisatie, Gui Boratto naar Utrecht gehaald voor een dik live-optreden.

 

Adriaan VeldhuizenWat begon als een plan voor kleinschalige feestjes in de Ekko, is inmiddels behoorlijk uit de hand gelopen. Met drukbezochte avonden door het hele land en het bijzondere Outhouse Festival in het openluchttheater in Soest, kunnen 'de twee Adriaans' inmiddels tevreden terugkijken op de afgelopen drie jaar. Love2party blikte even terug met de helft van het Full Spectrum-duo, Adriaan Veldhuizen.

 

Hoe is Full Spectrum drie jaar geleden ontstaan?

Adriaan V: “Wij vonden elkaar wat betreft muziekliefde en drang om die interesse te ontwikkelen naar dansfeesten. We woonden toen nog allebei op kruipafstand van de Ekko, de locatie in Utrecht voor kleine spannende feestjes, dus daar hebben we ons plan meteen voorgelegd en dat werd enthousiast ontvangen. De bedoeling was eigenlijk om alleen daar een paar keer per jaar een feestje te doen. Maar goed, dat liep dus ietsje anders...”

Wat is de insteek van Full Spectrum en op welke muziek richten jullie je?

Adriaan V: “Full Spectrum wil een betrouwbare aanbieder zijn van frisse elektronische dansmuziek. Geen hokjesgeest. Niets meer en niets minder. Elke organisatie maakt Veldhuizen en Muts.talloze keuzes in de organisatie van een feest wat betreft muziek, locatie en uitstraling. De optelsom daarvan maakt je onderscheidend. Full Spectrum gaat vooral voor de muzikale inhoud en minder voor 'randamusement'. Just the basics.”

Kun je iets meer vertellen over jullie resident-dj’s?

Adriaan V: “Full Spectrum werkt met drie residents; in onze ogen de beste dj's van Nederland. Nuno dos Santos, een bewonderswaardige muzikale duizendpoot, die er vanaf het prille begin bij was. Niet alleen als dj, maar ook als huisdesigner. Deze maand komt zijn tweede plaat met T.J. Kong op het label Compost uit, ditmaal met vocals van Robert Owens! Met Sandrien's brede en diepe draaistijl waren we al langer bekend. Zij was dus de aangewezen persoon om ons te komen versterken toen we gingen uitbreiden. Momenteel 'boort' ze lekker aan de weg met haar succesvolle release 'Boormachine'. Tijdens de eerder genoemde uitbreiding zijn we een keer in Patronaat in Haarlem beland en kwamen we in aanraking met Michael 'Ille Bitch' Von L. Zijn frisse onconventionele draaistijl en drang naar progressie deed ons vrijwel meteen besluiten om ook hem toe te voegen aan ons residentteam.”

'3 Years Of Full Spectrum'Wat zijn jouw hoogtepunten van de afgelopen drie jaar?

Adriaan V: “De uitzendingen van onze feesten op 3FM en Radio 538, het feit dat we James Holden deze maand voor de derde keer mogen verwelkomen, het Outhouse Festival midden in de bossen van Soest en het organiseren van feesten op circa 30 locaties in meer dan 10 steden. Dat zijn allemaal geweldige dingen. Maar de echte hoogtepunten zijn toch de vele magische optredens van de artiesten.”

Nog leuke projecten in de planning voor de komende tijd?

Adriaan V: “We doen op 23 november het Patronaat weer aan met het label wat de rode draad is geweest in de programmeringen van Full Spectrum de afgelopen jaren: Border Community. Deze keer dus James Holden en Fairmont aangevuld met Sandrien!”

‘3 Years Of Full Spectrum’ met Gui Boratto LIVE (Kompakt, Brazil), Nuno Dos Santos, Michael 'Ille Bitch' Von L., VJ Slof en The Café Allstars/ donderdag 1 november 2007/ 23.00-04.00/ Ekko, Utrecht/ entree 10 euro.

Full Spectrum

Ekko

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws