Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 27 september 2007
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.

Sinds wij over zijn gegaan naar een nieuwe website, is de prijsvragen/preview pagina voor een aantal nog wat moeilijk te vinden. Vandaar dat we elke week een overzichtje publiceren met de betere feestjes in het land, waarvoor we bovendien kaarten weggeven. Meer previews staan in de rubriek, hoe kan het ook anders, previews. Te vinden onder het hoofdmenu party.

Dj BoneWat: Awakenings Detroit Weekend

Waar: Gashouder, Amsterdam

Datum: 28 en 29 september

Line-up: Vrijdag: Shinedoe, Quince (live), Counterpart (live), Jeff Mills, Robert Hood, DJ Bone

Zaterdag: Aron Friedman, Stacey Pullen, Kenny Larkin, Derrick May, Scan 7 (live), Steve Rachmad

Entreeprijs: uitverkocht!

Website: www.awakenings.nl

Bijzonderheden: Het zal in het weekend van 28 en 29 september rustig zijn in de straten van The Motor City, want Awakenings haalt voor haar Detroit Weekend bijna alle coryfeeën uit Detroit naar de Gashouder voor een stevig potje techno. ‘Subject Detroit’-labelbaas DJ Bone is niet vaak in Nederland te bewonderen en zal samen met Jeff Mills en Robert Hood vast en zeker het dak van de gashouder blazen op vrijdag 28 september. Zaterdag 29 september is er ruimte voor de swingende techno van Pullen, Larkin en May.

Love2party preview

Elements BeachWat: De laatste strandfeesten van 2007

Waar: Jamm Beach, Elements Beach, Sapph Beach, BLM09, WIJ,

Datum: vrijdag 28 t/m zondag 30 september

Line-up: van Benny Rodrigues en Secret Cinema tot Jean en Don Diablo

Entreeprijs: rond de 10 euro

Website: www.jamm-beach.nl, www.elementsbeach.nl, www.soulmax.com, www.sneakerz.nl, www.zamen.nl

Bijzonderheden: Veel zonuren hebben de strandtenten in Nederland deze zomer niet gehad. Desondanks werden er weer tientallen verschillende strandfeesten georganiseerd. Het einde van het seizoen is in zicht. Rond 1 oktober sluiten alle strandtenten weer de deuren. Eerst nog de slotfeesten, die wij voor jullie op een rijtje hebben gezet.

Love2party preview

KlinchWat: Klinch: 030303

Waar: Melkweg, Amsterdam

Datum: vrijdag 28 september

Line-up: Luke Vibert, 030303 Soundsystem, Mully (live)

Entreeprijs: 11 vvk, 13 door

Website: www.melkweg.nl

Bijzonderheden: wie is er verantwoordelijk voor de gezelligste acid feesten in Nederland? Dat is 030303. Het gaat goed met het rave collectief uit Utrecht en zijn inmiddels op wekelijkse basis in heel het land te bewonderen. Aanstaande vrijdag nemen ze de Melkweg over en speciaal hiervoor hebben ze Luke Vibert uitgenodigd om de nodige acid platen te droppen. Verwacht een aanstekelijke set frisse doch vette acid, liefdevol vervlochten met vintage analoge synths en nauwkeurig afgewerkt op Vibertiaanse wijze.

Herr ZimmermanWat: Herr Zimmerman Birthday bash

Waar: Herr Zimmerman, Rotterdam

Datum: zaterdag 29 september

Line-up: Jake The Rapper, Fraulein Z, Tanzman

Entreeprijs: 12 vvk, 15 door

Website: www.herrzimmerman.eu

Bijzonderheden: Rotterdam's meest underground club bestaat één jaar en dat wordt drie avonden lang op geheel eigen wijze gevierd. De komende weken pakt Herr Zimmerman uit met een aantal waardige artiesten op het programma. Zaterdag 29 september wordt het bal geopend met de in Berlijn zeer populaire Jake de Rapper. Hij was eerder te gast in Herr Zimmerman en stond deze zomers op Lowlands.

Love2party preview

Len FakiWat: Static

Waar: 11, Amsterdam

Datum: zaterdag 29 september

Line-up: Len Faki, Ion Ludwig, Bart Skils

Entreeprijs: 12 euro

Website: www.ilove11.nl

Bijzonderheden: Aanstaande zaterdag is het weer Static tijd in de 11 met wederom een paar acts van formaat. Ditmaal zijn dat de uit Berlijn afkomstige Len Faki en de tegenwoordig in Berlijn wonende Amsterdammer Koos Ludwig aka Ion Ludwig. Len Faki is voor velen al geen onbekende meer en zwaait normaal gesproken de scepter in een van ’s werelds meest beruchte clubs; de Berghain. De Berghain is veelal geprezen door z’n waanzinnige soundsystem en dito sfeer. De club beleeft haar piekuren meestal diep in de ochtend en sluit pas als de laatste bezoeker laat in de middag het pand heeft verlaten.

De StoombootWat: De Stoomboot

Waar: Poema, Utrecht

Datum: zaterdag 29 september

Line-up: Ille Bitch, James Nidecker, Jamie Lie A Kwie, Johanna Mercker, Microove, Pinky & The Brain, Wesdex, Wouter de Moor

Entreeprijs: 5 euro

Website: www.clubpoema.nl

Bijzonderheden: Lekker feestje voor weinig in de Poema dit weekend. Voor 5 euro ben je klaar, dat zijn prijzen die we graag vaker zien voor feestjes! De line-up bestaat uit een greep uit het hedendaagse aanbod van Nederlandse minimal en techno dj’s en ziet er prima uit. Tevens viert Jos, één van de mannen achter Rekorder, hier zijn verjaardag dus verwacht taart, hoedjes en veel ander soort ongein.

Michel de HeyWat: Michel de Hey’s Birthday Bash

Waar: Prinsestheater, Rotterdam

Datum: zaterdag 29 september

Line-up: Michel de Hey, Quince (live), Jay Samuel

Entreeprijs: 10 vvk, 12.50 door

Website: www.micheldehey.com

Bijzonderheden: Het is een jaarlijkse traditie; het verjaardagsfeestje van Michel de Hey. En trots als hij is viert hij dat steevast in zijn eigen stad Rotterdam. Dit jaar viert Michel zijn verjaardag in het Prinsestheater. En het belooft weer een heerlijk feest te worden, waarbij Michel wordt bijgestaan door enkele bekende muzikale vrienden., waaronder Jay Samuel en Quince (live). Voor Michel de Hey zijn feestjes op een kleinere locatie een goede afwisseling voor de grotere feesten waarop hij vaak in binnen- en buitenland staat.

Bumpin' ChicagoWat: Bumpin Chicago

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: zaterdag 29 september

Line-up: Massimo DaCosta, Sandeep, Swan & Andrea Cichecki

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.catwalkrotterdam.com

Bijzonderheden: Onze eigen Swan is jarig en viert dat aanstaande zaterdag in de Catwalk in Rotterdam. En Swan houdt wel van een avondje vol met Chicago house en shuffles. Massimo Dacosta schuift speciaal voor deze avond zijn beste Chicagoplaatjes voor je in zijn platentas. Met releases op toonaangevende labels als OM, Robsoul en Amenti Recordings bewijst deze sympathieke Belg dat hij weet wat kwaliteitsmuziek is. Verder natuurlijk de birthday boy zelf, Sandeep en Andrea Cichecki achter de platendraaiers.

Ook voor de komende weken hebben we nog een aantal interessante prijsvragen uitstaan. Check de previewpagina voor het gehele overzicht. Als je mee wilt doen aan één van onze prijsvragen, dien je een profiel te hebben op djscene.nl. Daarmee schrijf je je ook in op onze nieuwsbrief. Profiel aanmaken kan hier => Inschrijven op djscene

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws