Amsterdam Dance Event 2007

Partyscene Redactie | 27 september 2007
headlines

Tien tips voor een geslaagd ADE 2007

Oktober is de maand van de vallende herfstblaadjes en het ongure weer, maar gelukkig ook van het spetterende Amsterdam Dance Event. Nu de enorme line-up eindelijk rond is, ging de redactie van Love2party voor jullie op zoek naar de dikste feestjes.

 

Tot ons genoegen zagen we dat de Nederlandse dj’s in alle line-ups sterk vertegenwoordigd zijn en dat de variatie in muziekstromingen ook dit jaar weer lekker groot is. De meeste bekende namen zijn op donderdag 18 en zaterdag 20 oktober in de clubs te vinden, wat de vrijdag erg geschikt maakt om eens op onderzoek uit te gaan bij de minder voor de hand liggende artiesten.

Een keuze maken uit zo’n enorm aanbod valt niet mee, maar hier zijn vast tien tips voor Dave Clarkehet ADE 2007:

Wat: Klinch

Waar: Melkweg, Amsterdam

Datum: donderdag 18 oktober

Line-up: MAX: Estroe, Vitalic, Speedy J en Dave Clarke/ Oude Zaal: Tim Nieburg, Quince (live), Alter Ego (live), Estroe, Boris Divider (live).

Entreeprijs: 20 euro (excl. lidmaatschap)

Website: Melkweg

Bijzonderheden: Geadopteerde Amsterdammer Dave Clarke is de host van deze Klinch-editie en trakteert ons op een lekkere mix van Detroit techno en electro, waarvan overigens veel terug te horen zal zijn in de White Noise-uitzending op zaterdag 20 oktober.

Âme

Wat: 11 en DJBroadcast present Innervisions

Waar: Club 11, Amsterdam

Datum: donderdag 18 oktober

Line-up: DJ Âme, DJ Dixon, Alex from Tokyo, Visuals by Citizen

Entreeprijs: 15 euro

Website: Club 11

Bijzonderheden: Chapeau voor deze basic, maar toch erg lekkere line-up van onze collega’s van DJBroadcast met de relaxte diepe house van Âme en Dixon. Dat Dixon weet hoe hij een mix moet samenstellen hoorden we eerder dit jaar al op ‘Body Language Vol. 4’ en Frank van Âme zette op 5DaysOff ook al een geweldige set neer.

Love2party review Dixon

Love2party recensie 5DaysOff Âme

BGWat: Electronation presents Great Stuff 4th Anniversary

Waar: Begane Grond Oosterdokskade, Amsterdam

Datum: donderdag 18 oktober

Line-up: Olivier Klein, Tomcraft, GusGus, Martin Eyerer, Special Guest: Moonbootica, Gregor Tresher (live), Play Paul (live), Dusty Kid (live), Mason (live)

Entreeprijs: 15 euro

Website: BG

Bijzonderheden: Okee, er staat wat commerciële electro house in deze line-up, maar de aanwezigheid van GusGus, Martin Eyerer en Gregor Tresher maakt een hoop goed. GusGus en Kling Klong-labelbaas Martin Eyerer dwalen al jaren rond in het schemergebied tussen pop en house en vinden zichzelf telkens opnieuw uit. De vadsige electro van Gregor Tresher op het Datapunk-label van Anthony Rother staat ook altijd garant voor een dik feestje. We zijn benieuwd hoe hij het er live vanaf gaat brengen.

 

Gui BorattoWat: Kompakt & Wildvreemd present ‘Wildvreemd doen op het ADE’

Waar: Sugar Factory, Amsterdam

Datum: donderdag 18  oktober

Line-up: Mal Borrowed & Frei Bauwerker (Sandrien & Carlos Valdes), Gui Boratto, Michael Mayer.

Entreeprijs: 12,50

Website: Sugar Factory

Bijzonderheden: Voor verantwoorde diepe minimal en minimale techno moet je op deze avond bij de Sugar Factory zijn. Michael Mayer, die onlangs nog een release uitbracht met Superpitcher onder de naam Supermayer, is geen onbekende van Gui Boratto, de man achter het succesvolle album ‘Chromophobia’. Nu staan ze dus samen op het ADE, tenzij Michael Mayer natuurlijk weer totaal onverwacht een kind krijgt.

Love2party recensie Supermayer

Love2party recensie Chromophobia

 

Nouvelle Vague

Wat: Nouvelle Vague

Waar: Melkweg, Amsterdam

Datum: donderdag 18 oktober

Line-up: Nouvelle Vague

Entreeprijs: 19 euro

Website: Melkweg

Bijzonderheden: Voorafgaand aan Klinch kan er in de Melkweg genoten worden van de Franse band Nouvelle Vague. Geen stampende dance, maar breekbare covers van bekende popsongs die in ons collectieve geheugen gegrift staan. Een gestripte, laidback versie van Blondie’s ‘Heart of Glass’ of een ambient-uitvoering van Visage’s ‘Fade To Grey’? Het zit allemaal in het repetoir van deze band.

 

Miss MurphyWat: Groove Armada with very special guest Roisin Murphy

Waar: Heineken Music Hall, Amsterdam

Datum: Vrijdag 19 oktober

Line-up: Groove Armada en Roisin Murphy

Entreeprijs: 34 euro

Website: Heineken Music Hall

Bijzonderheden: Beetje prijzig deze gig, maar het is dan ook een volledig concert. De bijzondere combi tussen de vaandeldragers van de Britse no-nonsense house, Groove Armada, en de charmante Murphy, de voormalige zangeres van Moloko, zou best wel eens heel goed kunnen werken. Andy Cato van Groove Armada was bovendien betrokken bij Murphy’s nieuwe album ‘Overpowered’, dat half oktober uitkomt.

 

Ben MonoWat: Compost Records Label Showcase

Waar: Sugar Factory, Amsterdam

Datum: Vrijdag 19 oktober

Line-up: Eddy meets Yannah (live/dj), Ben Mono, Robert Owens (live/dj), TJ Kong & Nuno Dos Santos, Michael Reinboth.

Entreeprijs: Nog niet bekend

Website: Sugar Factory

Bijzonderheden: Opnieuw een verantwoord avondje muziek in de Sugar Factory. Deze keer gaan we de diepte in met een sterke afvaardiging van het label Compost. Met broken beat, jazzy soulful house, indie, de zang van Robert Owens en de bit-hop van Ben Mono kunnen we rekenen op erg relaxte avond.

 

Skream

Wat: Oi presents Dub-Attack

Waar: Paradiso, Amsterdam

Datum: zaterdag 20 oktober

Line-up: Skream, Digital Mystikz, Sgt Pokes, Plastician en DJ Gomes

Entreeprijs: 15 euro

Website: Paradiso

Bijzonderheden: Ook de dubstep-liefhebbers worden tijdens ADE 2007 niet vergeten. DJ Gomes, de man achter de piratenzender Oi, haalt weer een flinke delegatie zwaargewichten over uit Londen, waaronder de populaire dj en radiohost Skream.

Voorproefje uit de Stella Sessions van Skream

 

StubnitzWat: Crackhouse & Mood Elevator

Waar: Stubnitz (NDSM-werf), Amsterdam

Datum: zaterdag 20 oktober

Line-up: Mood Elevator: Pitto (live), Petter, Benny Rodrigues, Darko Esser, Warren Fellow, Visuals by Vingerverf (nl)/ Crackhouse: Brent Roozendaal, Carlos Valdes, Aron Friedman, ZoëXenia, Luke Solomon.

Entreeprijs: 15 euro

Website: Stubnitz

Bijzonderheden: De Stubnitz kiest tijdens het ADE het ruime sop, met aan boord een bijna geheel Nederlandse line-up vol dj’s die het hele jaar hard zwoegen in de clubs van ons land. Ze weten dus van aanpakken. Voeg daar nog een Petter van het label Border Community en een Luke Solomon van het Britse Rekids aan toe en dan mag je hopen dat de tobbe het houdt op open water.

Der SvenWat: Dance Department presents Cocoon Goes Amsterdam

Waar: The Sand, Amsterdam

Datum: zaterdag 20 oktober

Line-up: Area 1: Sven Väth, Pig & Dan, Dominik Eulberg, Extrawelt (live), Visuals by Eyesupply VJ Collective/ Area 2 Ille Bitch & Man zonder schaduw, K.Cee, Ranz und Tanz, Dimzen vs Be My Son

Entreeprijs: 27,50

Website: Cocoon meets Amsterdam

Bijzonderheden: Geen ADE is natuurlijk compleet zonder een set van Der Sven. Met de minimale techno van Dominik Eulberg, de funky beats van Pig & Dan en de stomende minimal van Extrawelt heeft Cocoon weer een vette line-up voor ons in elkaar gezet.

Dit is natuurlijk maar een greep uit het aanbod dat ADE 2007 te bieden heeft. Voor meer line-ups en informatie kun je terecht op de website van het festival.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws