Sterke verhalen

Partyscene Redactie | 17 september 2007
headlines

Waar zijn de sterke verhalen gebleven?

Normaal gesproken checken we onze bronnen zorgvuldig, voordat we iets online zetten. Maar aangezien iedereen nu toch nog brak is van het weekend, doen we het vandaag eens anders. Tijd voor een paar smeuïge roddels. Of liever: sterke verhalen uit de wereld van de dance.

 

Derrick May, hier met kleren aan.De collega’s van de website Test Industries vroegen zich vorige week terecht af waarom er de laatste tijd zo weinig sterke verhalen van 'mythische' proporties naar buiten komen in de dancescene. Vroegah hoorde je nog wel eens sappige roddels over bijvoorbeeld een Derrick May die, na het opnemen van ‘Strings Of Life’, een dag lang naakt in zijn appartement zat om de track al huilend, keer op keer opnieuw te beluisteren. Of het nogal overtrokken verhaal dat Paul Oakenfold eigenhandig de party-potentie van Ibiza ontdekt zou hebben.

In Nederland hadden we onze eigen Dimitri-Isis-Marcello-liefdesdriehoek en behoorde nachtreporter Mick Boskamp in zijn jonge jaren nog net niet tot de incrowd op legendarische New Yorkse feestjes in The Loft (maar het scheelde niet veel!). Wat Ted Langenbach onder sterke verhalen van vroeger verstaat werd ons vorige week al pijnlijk duidelijk.

Richie Hawtin op de grond tijdens de Miami Winter Conference 2006: naar verluidt iets met Wodka, sex en drugs.Tegenwoordig lijken de smeuïge verhalen alleen nog maar uit de hoek Hawtin, Väth en Villalobos te komen. Jeff Mills heeft gelukkig af en toe nog een kleine bijdrage door zich tijdens optredens te gedragen als een echte diva. Wanneer hem iets gevraagd wordt door iemand die naast hem staat, wacht hij tot zijn manager, Frederic, de vraag herhaalt. Hij geeft vervolgens antwoord aan Frederic, die het antwoord dan weer herhaalt voor degene die de vraag stelde. Nogal belachelijk natuurlijk, maar is dat echt alles?

Is het in buitenland al rustig qua gossip; in Nederland moeten we het tegenwoordig doen met een Melon die ‘bijna de dood vond’ tijdens een nachtelijke rit in Georgië. Redelijk spannend en gelukkig goed afgelopen, maar dat kan toch veel legendarischer?

Hebben jullie sterke verhalen, uit de binnen- of buitenlandse dancescene? Gehoord van anderen of zelf meegemaakt?  Zet ze dan in het forum hieronder. Kijk voor inspiratie nog even op de site van Test Industries met vage verhalen over Recloose, Miss Kitten en Junior Vasquez.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws