Driejarig bestaan Poema

Partyscene Redactie | 14 september 2007
headlines

Geen taart, maar techno!

Club Poema in Utrecht, de donkere en intieme club in de werfkelders van de Oudegracht, bestaat dit weekend drie jaar en dat wordt natuurlijk gevierd met een verjaardagsfeestje. Geen taart en bitterballen op dit feestje, maar uiteraard wél een portie stampende techno, zoals we van Poema gewend zijn.

Nieuwe koers voor de Poema.Na wat gerommel en wisselingen van programmeurs in de beginperiode, staan alle neuzen nu dezelfde kant op en heeft Poema een duidelijke koers te pakken. De kleine club heeft onder leiding van bedrijfsleider en programmeur Andrew Sharrott inmiddels een goede naam opgebouwd bij de minimal- en technoliefhebbers. Rick Jansen, al jaren werkzaam binnen de Poema crew en een bekend gezicht voor de meeste Poema-bezoekers, staat even stil bij dit verjaardagsfeestje:

Gefeliciteerd met jullie driejarig bestaan! Hoe staan de zaken ervoor?

Rick: “We hebben nu inderdaad een redelijk stabiele koers te pakken. Club Poema heeft zijn eigen avonden zoals ‘Little Italy’, ‘Rising Stars’ en de diverse afters van grote Utrechtse feesten, waarbij de boekingen gedaan worden door Andrew. Ook organisaties als Subculture, Rekorder en Tomorrow leveren een belangrijke bijdrage aan de Club Poemaprogrammering. De focus ligt dus met name op techno, maar er is ook veel ruimte voor andere muziekstromingen, zoals drum ‘n bass en oldskool.”

Wat zijn voor jullie de hoogtepunten van de afgelopen drie jaar geweest?

Rick: “Het is lastig om uit al die feesten te kiezen, maar het optreden van grootmeester Jeff Mills in april was bijvoorbeeld legendarisch. Ook proberen we elk jaar rond Koninginnedag een speciale avond aan het publiek te presenteren, wat ons tot nu toe goed gelukt is. Verder zijn we natuurlijk buitengewoon trots op de samenwerking met diverse kleine organisaties, waaruit ook verschillende hoogtepunten zijn voortgekomen.”

Wat maakt Poema anders dan andere clubs?

Rick: “Club Poema is één van de weinige clubs in Nederland waar de liefhebber van elektronische muziek echt ieder weekend terecht kan om te genieten van kwalitatieve Geen taart, maar techno!line-up's vol buitenlandse en binnenlandse dj's. De locatie is klein, maar dat zorgt juist voor een fijne en intieme sfeer. Dat zou ook een verklaring kunnen zijn voor de steeds groter wordende groep trouwe Poema-aanhangers.”

Welke plannen hebben jullie voor de komende tijd?

Rick: “Allereerst hopen we natuurlijk nog lang door te kunnen gaan met het geven van leuke feesten. Er liggen een aantal concepten op tafel die nog bijgeschaafd moeten worden; zodra die klaar zijn horen jullie het gelijk! De zomer is bijna voorbij, dus we zijn nu vooral druk bezig met de planning voor het najaar. Op 29 september draaien Ille Bitch en Wouter de Moor tijdens ‘De Stoomboot’ en op 6 oktober is er een editie van ‘Beatvreters’ met allerlei Nederlandse artiesten, die we niet meer voor 'Rising Stars' (avond met nieuw talent, red.) durven te vragen. Qua grote namen kan ik melden dat André Galuzzi binnenkort langskomt, maar de rest houden we nog even geheim!”

Voor dit verjaardagsfeestje heeft Club Poema Marco Carola, Paco Osuna, Pinxt en Wouter de Moor uitgenodigd; dj’s die al vaak voor een dik feestje hebben gezorgd in de werfkelder.

Poema 3 Year Anniversary/ Club Poema/ Drieharingstraat 22, Utrecht/ vvk 7,50/ deur 12,50

Club Poema

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws