Love2partys releaseoverzicht

Partyscene Redactie | 31 augustus 2007
headlines

Welke (mix)albums kun je de komende tijd verwachten?

Nieuw op Love2Party is het wekelijkse releaseoverzicht. Vanaf nu elke vrijdag een overzicht van de nieuwste albums en mixalbums die binnenkort in de winkel liggen. Met deze week nieuw werk op cd, mp3 en/of vinyl van o.a. Kenny Dope, Henrik Schwarz, Booka Shade en Fatboy Slim.

Booka Shade mixt de nieuwe aflevering van de vermaarde dj mixserie DJ Kicks.Booka Shade mixt de nieuwe aflevering van de vermaarde dj mixserie DJ Kicks. Eind oktober ligt het mixalbum, met tracks van o.a. Aphex Twin, Ben Westbeech, Brigitte Bardot, The Streets en Carl Craig, in de winkel. 

Roland Klinkenberg, studiomaatje van Remy, debuteert met een soloalbum op Global Underground. Het album heet Mexico Can’t Wait en bevat technotracks met een melodieus randje, alsof James Holden een duetje doet met de broeders van Orbital. De cd ligt volgende week in de winkel.

Eind oktober verschijnt het vijfde album van het alter Ego-duo Roman Flügel en Jörn Elling Wuttke. De plaat is getiteld Why Not!?, dezelfde titel als de meest recente single die in juli op Klang Elektronik is verschenen. Hoe dat klinkt? Een Duitse mix van techno, house en elektro.

De Zwitserse minimal-producer Michael Ho debuteert 15 oktober met een soloalbum op het Tuning Spork-label. De plaat met de opmerkelijke titel Screw the Coffeemaker staat vol sfeervolle house en techno. Of zoals fan Ricardo Villalobos de sound omschrijft: Henrik Schwarz is na zijn legendarische mix voor de DJ Kicks-serie terug met een live-album. ‘Live’ komt 17 september uit via het Duitse !K7-label“Fucking house tech!”

Henrik Schwarz is na zijn legendarische mix voor de DJ Kicks-serie terug met een live-album. ‘Live’ komt 17 september uit via het Duitse !K7-label en bevat 16 tracks. Dat zijn voornamelijk eigen producties, maar ook tracks van producers als Kraak & Smaak, James Brown en Boy George - door Schwarz gestoken in een nieuw jasje.

Fatboy Slim is terug met een compilatie voor de Late Nite Tales-serie. Het mixalbum, waarop de betreffende artiest zijn meest invloedrijke tracks selecteert, staat vol reggae, soul en funk. Namen? O.a. Sly Stone, Bootsy Collins, Velvet Underground en Angie Stone.  De verzamelaar verschijnt op 15 oktober.

Het technoduo Christian Smith & John Selway heeft na tientallen catchy techhouse-remixes en -singles eindelijk een volwaardig studioalbum gemaakt. Het debuut-lp, getiteld ‘The Coming Storm’, komt 22 oktober uit op het Sino-label van Technasia.

Felix da Housecat heeft zich een nieuw alias aangemeten op zijn nieuwe album Virgo Blaktro and the Movie Disco

Felix da Housecat heeft zich een nieuw alias aangemeten op zijn nieuwe album Virgo Blaktro and the Movie Disco. Het album van de Amerikaanse producer van electro-meets-disco-meets-techno ligt over vier weken in de winkel en bevat soul- en popmuziek van de jaren tachtig. “I wanted to go Parliament, I wanted to go Sly And The Family Stone, I wanted to go black Prince”, aldus de huiskat.

De nieuwste aflevering van Soulheaven presents wordt gemixt door Kenny Dope en Karizma. De dubbelaar met tracks en remixes van o.a. DJ Spen, Blaze, Peven Everett, Aqua Bassino en nog een heleboel andere soulvolle househelden. De cd, tevens verkrijgbaar op ‘dj friendly vinyl’, komt 15 oktober uit.

Houd je favoriete dancesite in de gaten voor cd-recensies van bovengenoemde artiesten. Meer opmerkelijke (mix)albums volgende week in ons releaseoverzicht.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws