Aphex Twin in Paard van Troje

Partyscene Redactie | 30 augustus 2007
headlines

Den Haag bruist als nooit tevoren!

Elektronische muziekliefhebbers in de Regentenstad komen de laatste tijd steeds vaker aan hun trekken. De komende maanden vinden er talloze interessante feesten en festivals plaats, met onder meer een labtopset van Aphex Twin tijdens de vierde aflevering van State X / New Forms.

Den Haag is hard op weg haar danshart terug te krijgen. Vroegáh, begin jaren negentig, kon dansminnend 070 nog losgaan in clubs als Exposure, La DS en De Marathon. En als je het wat rustiger aandeed, dan zette je een cd’tje van Silly Symphonies of Club Exposure op, terwijl je de uitgaansverslagen van Mr. Sample doornam. Zucht, waar blijft die tijd?

en Haag is hard op weg haar danshart terug te krijgen.Een jaar of vijf geleden was het echter huilen met de pet op, zeker op zaterdagavond na een uur of twee. De gemeente verleende maar geen vergunningen voor feestjes, festivals en clubs - in het weekend ook na tweeën geopend. Schrijnend voorbeeld is de afgelasting van het door Silly Symphonies georganiseerde Sound & Vision-festival in 2003.

Nu de gemeente van de regentenstad ook inziet dat er niets mis is met een lekker potje dansen in het weekend, kan het niet meer stuk. Het Paard ontvangt inmiddels jaarlijks de meeste subsidie van alle Nederlandse poppodia - vorig jaar nog 1,15 miljoen euro. Of dat niet genoeg is, pompte PvdA-wethouder Jetta Klijnsma nog eens 4,5 miljoen in de Haagse popsector.

 

Moesten Hagenaars afgelopen jaren nog uitwijken naar Amsterdam en Rotterdam voor de betere feestjes, tegenwoordig kunnen ze op eigen bodem elk weekend hun hart ophalen. Volgende week zaterdag vindt The City Is Ours plaats, georganiseerd door MTV. Ook kun je tijdens dat weekend genieten van o.a. Jazzanova, Ben Westbeech en Benny Sings in diverse Haagse locaties tijdens Pure Jazz.

21 en 22 september schotelt ToDaysArt weer een interessant programma voor, met o.a. Modeselektor, Mr. Ozio en Chris de Luca op de playlist. En als zelfs een optreden van geluidskunstenaar Aphex Twin is gepland, zijn wij overtuigd: Den Haag bruist als nooit tevoren!

Love2Party-interview(tje) met Aphex Twin in 2001

Aphex Twin

State X / New Forms

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws