Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 30 augustus 2007
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.

Sinds wij over zijn gegaan naar een nieuwe website, is de prijsvragen/preview pagina voor een aantal nog wat moeilijk te vinden. Vandaar dat we elke week een overzichtje publiceren met de betere feestjes in het land, waarvoor we bovendien kaarten weggeven. Meer previews staan in de rubriek, hoe kan het ook anders, previews. Te vinden onder het hoofdmenu party.

WildvreemdWat: Wildvreemd 2 jarig bestaan

Waar: donderdag 30 augustus

Datum: Sugar Factory, Amsterdam

Line-up: Daniel Bell, Mal Borrowed & Frei Bauwerker, Richard Parker

Entreeprijs: 7 vvk, 10 door

Website: www.sugarfactory.nl

Bijzonderheden: Alsof het allemaal niet op kan. Ook Carlos Valdez en Sandrien vieren een feestje deze week. Hun wekelijkse feestje Vreemd bestaat twee jaar en dat vieren ze met een dubbele aflevering. Gisteren was Troy Pierce te gast maar, even de aandacht nu, vanavond hebben ze niemand minder dan Daniel Bell op bezoek. Met releases die hij begin jaren 90 als DBX en later onder zijn eigen naam uitbracht, heeft deze man zowat eigenhandig de minimal-stroming uitgevonden. Niet te missen dus!

Openlucht theater CabrioWat: Outhouse festival

Waar: Openluchttheater Cabrio, Soest.

Datum: zaterdag 1 september

Line-up: Legowelt, Qbical, Dominik Eulberg, Dr Lektroluv, Steve Rachmad, Micheal von L. (a.k.a. Ille Bitch), 030303 Soundsystem.

Entreeprijs: 15 euro

Website: www.outhouse.nl

Bijzonderheden: De insteek van Outhouse, dat plaatsheeft op zaterdag 1 september, is niet om de hele dag zoveel mogelijk dj's te programmeren, maar om een paar goeie artiesten uit te nodigen die lekker de ruimte krijgen in het openluchttheater. Een dag vol warme techno, house, electro en minimal middenin de bosrijke entourage van de Soester Duinen.

Love2party preview

RekorderWat: Rekorder 1 year Anniversary

Waar: Poema, Utrecht

Datum: zaterdag 1 september

Line-up: Aril Brikha Live, Rino Cerrone, Wouter de Moor,

Entreeprijs: 9.99 vkk, 14.99 door

Website: www.rekorder.nl

Bijzonderheden: De heren van Rekorder hebben het er maar druk mee. Twee weken geleden nog een strandfeest in Scheveningen en aanstaande zaterdag staat alweer het één jarig bestaan op het program. Rekorder heeft een goed eerste jaar achter de rug met vele feesten in verschillende steden en vieren hun partijtje in de Poema in Utrecht met ondermeer Aril Brikha live en Rino Cerrone. En zo als het hoort bij een verjaardag wordt er getrakteerd en zijn er spelletjes en andere gekkigheid.

10 Years MeubelstukkenWat: 10 Years of Meubelstukken

Waar: NDSM Werf, Amsterdam

Datum: zaterdag 1 september

Line-up: oa De Jeugd van Tegenwoordig, Roog, Larry Tee, Malle Pietje & the Bimbo's, Wannabeastar&Miss Bhave, Nid & Sancy, Laidback Luke, Red Nose Distrikt, Victor Coral, Aux Raus, Brian S., DJ's Are Not Rockstars, Mr.Wix, Ted Langenbach, Eric de Man, Dimitri en nog veel meer

Entreeprijs: 40 euro vvk

Website: www.veelmeubelstukken.nl

Bijzonderheden: Nog een verjaardag dit weekend. Meubel Stukken bestaat dit jaar 10 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd met een dag en avond festival waar bijna alle clubavonden en feesten uit het heden en verleden een plek vinden. Grootste nieuws qua dj's is dat Dimitri zijn allerlaatste gig ooit op het festival gaat geven, Dimitri heeft gekozen voor een verder leven op de boerderij! Dus voor de liefhebbers is dit een Must-Go!

Dimitri stopt met draaien

Altitude7Wat: Altitude7

Waar: Tivoli de Helling, Utrecht

Datum: zaterdag 1 september

Line-up: Billy Nasty, Tachini live, Invite en Miss Melera.

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.tivoli.nl

Bijzonderheden: Het gaat goed met de technoscene in Utrecht; zo goed dat Tivoli besloten heeft met ‘Altitude 7’ een nieuwe maandelijkse clubavond te starten in de Helling. Onder het motto ‘big names in a small place for a nice price’ wil Altitude 7 de bezoekers elke eerste zaterdag van de maand meenemen naar de zevende hemel, op de vleugels van surreal techhouse. Naast de ‘big names’ in de grote zaal, is er in de talentroom ruimte voor nieuw draaitalent. Cas Boland en Remco Steenman, de mannen achter dit nieuwe initiatief, lichten vast een tipje van de sluier op.

Love2party preview

Club CruiseWat: Club Cruise

Waar: Rotterdam

Datum: zaterdag 1 september

Line-up: 16 clubs met elk hun eigen programmering.

Entreeprijs: 15 euro vvk, 20 door

Website: www.club-cruise.nl

Bijzonderheden: Zaterdag staat Rotterdam in het teken van de jaarlijkse Club Cruise. Zestien locaties in de Maasstad openen de deuren voor bezoekers met polsbandje, die tevens gebruik kunnen maken van speciaal vervoer: limousine, hummer of old-timer. De deelnemende clubs hebben de peilen gericht op voornamelijk Rotterdamse dj-helden. Zo draaien o.a. Joachim en Steven P in de Catwalk, waar zij ook hun verjaardag vieren. In Worm vindt een New Wave-avond plaats met o.a. dj's Laylow, David Vunk en Roccalberti achter de decks en de speakers van Waterfront worden getest door de breaks en baslijnen van o.a. dj’s Trasher en Dreazz.

Love2party preview

Jennifer CardiniWat: MAD2

Waar: 11, Amsterdam

Datum: zaterdag 1 september

Line-up: Jennifer Cardini, Shonky, Mal Borrowed & Frei Bauwerker

Entreeprijs: 12 euro

Website: www.ilove11.nl

Bijzonderheden: Speciale aandacht voor deze Franse tomboy, want Jennifer Cardini staat haar mannetje achter de draaitafels. Ze draait van minimal naar house, van electro naar techno. Ze weert geen enkele stijl maar maakt er, op geheel eigen wijze, één hypnotiserend geheel van. Geroemd om haar lange sets in de DC10 en vele andere clubs in Spanje, Duitsland en Frankrijk, komt ze eindelijk een keer Nederland laten kennis maken met haar specifieke manier van draaien.

Love2party preview

WooferlandWat: Wooferland

Waar: Spaarnwoude

Datum: zaterdag 1 september

Line-up: The Prophet, Miss Monica, Steve Rachmad, Cellie, JP, Rossi, Marcello, Mark van Dale, Marnix, Buzz Fuzz, Alexander Koning, Michel Becks, Per, Dimitri, Paul Jay en meer

Entreeprijs: 15 vvk

Website: www.wooferland.nl

Bijzonderheden: Je kan natuurlijk ook een dagje gaan classicen dit weekend. Wooferland is het enige festival dat uitsluitend house classics programmeert en richt zich daarmee op een oudere doelgroep. Deze feestgangers van het eerste uur staan doorgaans niet meer elk weekend op de dansvloer en hebben vaak een druk leventje, met (of zonder) kinderen. Dimitri is trouwens ook hier aanwezig als onderdeel van zjn laatste dag draaien.

Ook voor de komende weken hebben we nog een aantal interessante prijsvragen uitstaan. Check de previewpagina voor het gehele overzicht. Als je mee wilt doen aan één van onze prijsvragen, dien je een profiel te hebben op djscene.nl. Daarmee schrijf je je ook in op onze nieuwsbrief. Profiel aanmaken kan hier => Inschrijven op djscene

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws