De 10 van ... Rudy & MacGee

Partyscene Redactie | 20 augustus 2007
headlines

Zelden klonk wanhoop zo overtuigend

Zelden klonk wanhoop zo overtuigend

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van … dj’s Rudy & MacGee.

De 10 van dj Rudy

1) Frankie Valli - Beggin' (Pilooski re-edit) (679 Recordings)

Zelden klonk wanhoop zo overtuigend. Frankie Vallie (die we kennen van Grease!) klinkt alsof hij er ieder moment een einde aan kan maken. Hij steunt, kreunt, smeekt en smacht op deze Northern Soul kletser.  

2) Amy Winehouse - Valerie (Sony/BMG)

Als Amy Winehouse voor ieder optreden dat ze afzegt, als tegenprestatie een liedje als dit aflevert, hoor je mij niet klagen. Superproducer Mark Ronson laat horen waarom hij de man van het moment is.

3) Common - The People (Geffen Records)

Kanye West doet weer waar hij goed in is: een sample van een vergeten soulplaat, een cleane beat eronder en Common hoeft hem alleen nog maar in te koppen. En dat blijkt ook op zijn nieuw album 'Finding forever' geen enkel probleem.

Helsinki is op muzikaal gebied het nieuwe Berlijn. Althans, dat zegt Gilles Peterson4) Tuomo - Don't take it too hard (Jupiter)

Helsinki is op muzikaal gebied het nieuwe Berlijn. Althans, dat zegt Gilles Peterson, dus dan zal het wel zo zijn. Dat de temperatuur er niet altijd onder het vriespunt ligt, bewijst Tuomo met zijn warme soulstem.

5) Feist - Gatekeeper (Do Right Remix) (Polydor)

Alex van Jazzanova draaide deze plaat onlangs in 11, en het kippenvel liep over mijn rug. En iedere keer dat ik deze plaat nadien draaide, gebeurde hetzelfde. Wat een betoverend mooie stem!

6) Bernard Badie feat. Dajae - Tonight (Tony Records)

Pompende, zwetende, hitserige house. Een dreigende basloop, dikke beats en een vocalen die geen hoogdravend literair karakter hebben, ("dance everybody, get your groove on") maar oh zo effectief zijn.

7) Fish Go Deep - Cure and the Cause (Dj Meme Philly Soul Suite) (CDR)

De honderdduizendste remix van een plaat die eigenlijk al uitgekauwd is. Maar deze discoremix is misschien nog wel beter dan de remix van Dennis Ferrer. This is the sound of Philadelphia!

8) Risk Sound System - The Sound is Yours (CDR)

Stoere house van Amsterdamse bodem. Ik draai deze plaat nu al een tijdje, en het blijk een onvervalste crowdmover te zijn. Een veelbelovende eerste release van de Risk-boys.

9) Mr V ft Miss Patty - Un dia Bonio (Swank Recordings)

Dit krijg je nou van al die cd's die rondslingeren. Ik had dit nummer al minstens een half jaar op cd, maar had nooit de moeite genomen ernaar te luisteren. Tot een paar weken geleden, en wat een leuke jazzy house track!  

10) William DeVaughn - Be thankfull for what you got

Een plaat die drie jaar ouder is dan ikzelf (en ik wordt in oktober 30!), maar minstens even mooi. Het origineel blijft ongeëvenaard, voor de dansvloer is er een uitstekende discoversie van. Golden oldie! 

Housekeeping in de Supperclub: een avond met onvervalste house in een van de gezelligste zaaltjes van AmsterdamWaar draai je de komende tijd?

Ik heb de laatste tijd een hoop leuke gigs. Onlangs voor het eerst in de grote zaal van Paradiso gedraaid, mijn vaste avonden in de Rain lopen nog steeds goed (tijdens het Amsterdam Dance Event een Heartbeat-avond: watch out!), deze winter draai ik op zondagmiddag weer in de Sugar Factory tijdens Warm Bad, en begin oktober sta ik in Malawi op het Lake of Stars festival (www.lakeofstars.co.uk), met onder andere Gilles Peterson! En natuurlijk Housekeeping in de Supperclub, een avond met onvervalste house in een van de gezelligste zaaltjes van Amsterdam.

Waar houd je je nog meer mee bezig?

Ik heb net mijn huis verkocht, en probeer een nieuw huis te vinden. Dat is niet erg makkelijk in Amsterdam, kan ik je vertellen. Dus mocht je nog ergens een grachtenpandje hebben...

De 10 van dj MacGee

1) Giom - People (Motion)

Debuutsingle van deze jonge Franse producer, die dit jaar definitief gaat doorbreken. Mooie, warme Franse sound op een nieuw label uit San Fransisco.

2) Tommy Largo - Robbin & Stealin (Kolour)

Talent van eigen bodem: deze keihard werkende producer uit Arnhem produceert de ene na de andere underground bom op vooral Amerikaanse labels. De baslijnen die deze jongen fabriceert zijn simpelweg belachelijk.

3) Manuel Tur & Dplay - Rest your senses (Drumpoet)

Piepjonge Duitser uit Essen, die Manuel Tur, maar hij maakt verrassend volwassen nummers. Na twee top EP's op Freerange is dit het beste wat hij tot nu toe heeft laten horen: midtempo house met strings waar Kerri Chandlers jaloers op zou zijn.

4) Jay West - Drink & Dance (Flavor)

Voor de liefhebbers van de Inland Knights. Vette productie uit Argentinië, goede samples, heerlijk plaatje.

5) Johnny Fiasco - The message (Control)

JF draait al een tijdje mee en weet precies hoe ie een lekkere plaat in elkaar moet zetten. Dit is zijn take op de disco klassieker van MSFB - Love is the message, loopt als een trein.

6) Joshua Heath - Funky like a foot (Dae)

'Gonna have a house party!', ouderwetse feestplaat, hier word je gewoon vrolijk van, en de mensen op de dansvloer idem dito. Slimme bootleg.

7) Kevin Yost - Bongo Madness 11 (I!)

Was Kevin Yost en z'n eeuwige Glockenspiel eigenlijk een beetje beu, maar zijn laatste is er echt weer een van de buitencategorie. Vooral From Darkness into Light is een pareltje met fantastische opbouw.

8) Ben Westbeech - So good today (Yoruba Suite remix)

Alweer een jaartje oud maar deze remix van Yoruba op het label van Gilles Peterson is echt te gek. Intelligente vocals en een superdiepe groove, kan er geen genoeg van krijgen.

9) Da Sunlounge - Love you longtime (Bambino)

Breakbeat/house van de bovenste plank met catchy vocal uit Nottingham. Simon van Da Sunlounge komt hopelijk dit jaar nog naar Amsterdam als gast DJ voor Housekeeping.

10) Pepe Bradock - Trankilou (Kif)

Als uitsmijter een bijna vergeten klassieker van Bradock. Zit vastgelijmd in mijn tas en komt er nooit meer uit.

Waar draai je de komende tijd? "Samen met Rudy, Edgarage en b-ART op 25 augustus in Supperclub, waar we met gepaste trots voor de tweede keer onze eigen avond Housekeeping organiseren."Waar draai je de komende tijd?

Samen met Rudy, Edgarage en b-ART op 25 augustus in Supperclub, waar we met gepaste trots voor de tweede keer onze eigen avond Housekeeping organiseren. Daarnaast op 16 september voor de Cavaclub op het Westergasterras in Amsterdam, waar ook Eddy de Clerq platen komt draaien. Verder draai ik in September voor Plugged, een nieuwe concept in de Mansion (Amsterdam) voor Chicago House liefhebbers en een deephouse set in Myth, London.

Waar houd je nog meer mee bezig?

Naast Housekeeping houd ik me bezig met de website www.trulymadlydeeply.nl en organiseer met b-ART (de oprichter van Pizazz) feesten op Blijburg onder de naam Ugh! Ik ben ook met de jongens van Soulfully Yours bezig om een nieuwe avond op te tuigen in het diepe zuiden: Maastricht.

Wil je bovenstaande platen horen? Kom dan zaterdag 25 augustus naar Housekeeping in de Supperclub. Love2party mag 5x2 vrijkaarten weggeven: mail naar Roelf Jan.

Supperclub

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws