Nieuw album + extra concert Underworld

Partyscene Redactie | 1 augustus 2007
headlines

Extra concert in de Maassilo

Ruim vijf jaar na hun album ‘A Hundred Days Off’ komt Underworld dit najaar met een nieuw album. Ook werd deze week bekend gemaakt dat er naast het al uitverkochte concert in Amsterdam op 9 november, een extra concert zal plaatsvinden in de Maassilo in Rotterdam.

Carl Hyde en Rick Smith hadden in de afgelopen jaren andere zaken aan hun hoofd dan alleen produceren.Carl Hyde en Rick Smith hadden in de afgelopen jaren andere zaken aan hun hoofd dan alleen produceren. Zo hielden ze zich bezig met een anthology album, twee grote filmscores, journalistiek werk, een serie digital-only releases, internet radioprogramma's en live web-tv uitzendingen. Tussen al deze bezigheden door werd er tot dit voorjaar echter stug doorgewerkt aan het nieuwe album, onder meer tijdens een opnamesessie in de prestigieuze Abbey Road Studios in Londen.

Op ‘Oblivion With Bells’ zal men de invloeden van Underworld’s favoriete artiesten van dit moment terughoren. Naar eigen zeggen zijn dat o.a. Nick Drake, Def Mix, Ricardo Villalobos, Can, James Holden en Eno. Ook zijn de muzikale ontdekkingen die ze tijdens het wereldwijd touren hebben opgedaan en zelfs mobiele telefoonopnames verwerkt in de nieuwe tracks. Klink spannend en we zijn benieuwd, maar we moeten nog tot 15 oktober wachten op het eindresultaat.

Op 9 november staat Underworld in de Heineken Music Hall in Amsterdam en dat concert is al helemaal uitverkocht. Gelukkig is er goed nieuws voor de fans, want deze week werd bekend gemaakt dat er op 5 november een extra optreden plaatsvindt in de Rotterdamse Maassilo. Meer info hierover is terug te vinden op de website van Nighttown, want Stichting Live At Nighttown organiseert het concert.

Nighttown

Underworld

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws