Overzicht van twintig jaar feesten in Rotterdam

Partyscene Redactie | 17 juli 2007
headlines

Rotterdamse flyercultuur van ’88 tot nu

Een half jaartje geleden ontvingen wij het verzoek of wij nog flyers hadden van Rotterdamse feestjes die in de afgelopen twintig jaar plaats hebben gevonden. Het maakte niet uit van welk feest, als het maar met uitgaan in de Maasstad te maken had. De bedoeling was om een overzicht te vormen van het uitgaan vanaf de jaren '80 tot nu. En dat overzicht is er nu, zowel in expostitie als in boekvorm. De expositie opent volgende week en het boek ligt vanaf 10 augustus in de winkel.

MTC flyer uit de good old daysGyz la Riviere is kunstenaar en heeft al talloze flyers op z'n naam staan. Fleur Kolk is o.a. curator en uitgeefster van MOOSE. Deze twee sloegen de handen ineen om de flyercultuur in Rotterdam onder de aandacht te brengen.De tentoonstelling Flyer'dam zet de complete clubculture van het notoire, vaak ondergrondse Rotterdamse uitgaansleven vanaf de jaren 80 tot nu in de schijnwerpers. De opkomst van house, acid, gabber, illegale feestjes, r&b maar ook tekno, drum 'n' bass, MTC party's, hiphop, breakbeatz, de alternatieve sector, easy tune, art pop feestjes en meer worden getoond. Dit gebeurt via een installatie van ruim tweeduizend flyers.

De tentoonstelling biedt daarmee een dwarsdoorsnede van de uitgaanscodes van een jonge en breed samengestelde, grootstedelijke bevolking, maar ook van het palet aan grafische stijlen en invloeden; flyers vertellen het verhaal van de liefde voor vorm, de vluchtigheid van het proces en de tijds- en plaatsbepaalde trends en verbeelding, waarbij de digitalisering generaties van jonge ontwerpers een oefenpodium gaf.

De opening van de expositie is op vrijdag 27 juli vanaf zeven uur 's avonds in Showroom Mama met Ted Langebach achter de draaitafels. En zoals het hoort met een tentoonstelling over het uitgaansleven, is er ook nog een afterparty in de Unie vanaf elf uur. Het gehele flyer overzicht is natuurlijk ook als boek verkrijgbaar. Vanaf 10 augustus in de winkels maar vanaf volgende week vrijdag exclusief bij Showroom Mama.

Showroom Mama

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws