Autechre in Paard van Troje

Partyscene Redactie | 9 mei 2007
headlines

Nieuw album verschijnt in het najaar

Autechre bestookt ons gehoor nu al zo’n twintig jaar met moeilijk toegankelijke breaks en verontrustende ritmes en nog altijd is er genoeg inspiratie voor nieuw werk. Zaterdag 12 mei krijgen de bezoekers van het Paard van Troje vast een voorproefje op het nieuwe album, dat uitkomt in het najaar van 2007. 

Abstracte breaks en ritmes in Paard van Troje op 12 mei.Sean Booth en Rob Brown zijn nog lang niet klaar met hun muzikale missie. Hun complexe, abstracte elektronica valt moeilijk in een hokje te plaatsen en wordt daarom meestal op de grote onoverzichtelijke ‘IDM-berg’ gegooid. Een fan op discogs.com omschrijft het luisteren naar Autechre-muziek misschien nog wel het best als ‘het leren van een nieuwe taal’. Zoals het goede IDM betaamt is geduld noodzakelijk om de tracks op waarde te schatten. Ook al is het geluid van Autechre inmiddels wat minder innoverend geworden, toch blijven hun creatieve uitspattingen op zijn minst fascinerend.

Autechre wordt geroemd om hun vroege werk (op albums als ‘Incunabula’en ‘Amber’) wat groten-deels werd geproduceerd op zelf gefabriceerde apparatuur. Maar tijdens de opkomst van ongelimiteerde softwaremogelijkheden van de afgelopen jaren, kozen de mannen uit Manchester er op hun laatste album ‘Untilted’ uit 2005 juist opvallend voor om minder technologische snufjes te gebruiken. De back to basics-aanpak van dat album werd niet overal even enthousiast ontvangen.

 

Over het nieuwe album is nog niet veel bekend. Het zal worden uitgebracht op het label Warp, dat al vanaf de beginjaren de thuisbasis van Autechre is geweest. Kun je niet wachten op de nieuwe release, dan zul je aankomend weekend toch alvast naar het Paard van Troje moeten afreizen. Wij zijn er in ieder geval bij om verslag te geven.

 

Paard van Troje, zaterdag 12 mei, aanvang: 23:00,  € 16,00 (Toegang 18+).

Paard van Troje

Warp Records

Vage MySpace Autechre

Dat de heren erg spraakzaam zijn tijdens interviews kun je hier teruglezen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws