Jumpstyle gevaar voor het uitgaansleven

Partyscene Redactie | 26 april 2007
headlines

Horecagelegenheden grote steden eisen Jumpstyle-verbod

Gekkigheid. De nieuwe dansrage jumpstyle wekt agressie op onder de bezoekers van cafés en clubs. Daarom hebben diverse horecabazen in Den Haag, Scheveningen, Rotterdam en Amsterdam de hand ineengeslagen om een algeheel jumpstyle-verbod af te dwingen. Dat meldt Horeca Link.

De nieuwe dansrage jumpstyle wekt agressie op onder de bezoekers van cafés en clubsIn een Amsterdams café brak onlangs een vechtpartij uit tussen verschillende jongeren. Die was ontstaan door onbesuisd jumpgedrag. De dansstijl zou agressiviteit in de hand wekken, omdat er tijdens de muziek veel onbesuisde en wilde bewegingen worden gemaakt. Vooral bezoekers die alcohol hebben gebruikt, zijn andere bezoekers door een slecht coördinatievermogen tot last. De kans op opstootjes is hierdoor groter.

Er zijn voor de niet bij naam genoemde horecaondernemers diverse andere redenen om het verbod op jumpstyle te bekrachtigen. De dans verschaft namelijk veel ruimte, waardoor er weinig bezoekers binnen kunnen treden. Daarnaast kan bedienend personeel niet goed functioneren, wanneer de bezoekers aan het rond stuiteren zijn. Hierdoor blijven klanten weg, verdwijnt de gezelligheid en daalt de omzet drastisch.

Jumpstyle kun je leren:

Alles over jumpstyle

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws