Nathan Fake naar Nederland

Partyscene Redactie | 19 januari 2007
headlines

Ekko & Patronaat verwelkomen Border Community-artiest

De 23-jarige Nathan Fake lijkt zo weg te zijn gelopen uit een boek van Tolkien. Met zijn zachtaardige blik en dunne gestalte had hij zo door kunnen gaan voor elf. En toch is dit de Nathan Fake die met platen als 'The Sky Was Pink' en'Dinamo' de dansvloeren deed verschroeien. Volgend weekend is hij weer in Nederland voor twee live-optredens in de Utrechtse Ekko en het Haarlemse Patronaat.

Nathan Fake @ Club RotterdamSinds Nathan Fake op twintigjarige leeftijd is doorgebroken met de spraakmakende Outhouse-ep, kan zijn carrière niet meer stuk. Optredens over de hele wereld, bewondering van grote dj's en producers en een grote schare fans; geen wonder dat de verwachtingen voor zijn debuutalbum hoog waren. Misschien wel te hoog, want 'Drowning in a Sea of Love' valt een beetje tegen. Hoe dan ook blijft Fake een getalenteerd producer en live-artiest.

Nathan Fake een muzikale kameleon noemen gaat misschien wat ver, maar wie zijn releases een beetje heeft bijgehouden, weet dat hij veel in zijn mars heeft. Tracks als 'Peary Land' en 'Coheed', afkomstig van de ep's 'Watlington Street' en 'Dinamo', bewogen zich op het grensvlak van melodische luisterelektronica en subtiele tech-house. Het geluid van zijn live-optredens wijkt niet veel af van zijn producties, al is hij op de planken niet vies van een acidbleep of stevige vierkwartsmaat.

Vrijdag 26 januari treedt Nathan Fake live op in de Ekko in Utrecht tijdens een nieuwe editie van Full Spectrum. Hij wordt deze avond bijgestaan door Groove Addicts, de Schijfrijders en Melon. Melon staat hem ook bij als hij op zaterdag 27 januari in het Patronaat in Haarlem optreed, evenals het techno talent uit Israël Guy J.

Vrijdag 26 Januari
Full Spectrum
Ekko, Utrecht
Nathan Fake live, dj's Melon, Groove Addicts, Schijfrijders
23.00-04.00


Zaterdag 27 januari 2007
Technovision
Patronaat, Haarlem
Nathan Fake live, Melon, Guy J
23.00 uur - 04.00 uur

WIN WIN WIN
Love2party mag voor beide avonden 2x2 plaatsen op de gastenlijst verloten. Wil jij graag vrijdag- of zaterdagavond zweven op de elektronische klanken van Nathan Fake? Stuur dan een mailtje naar Sander ovv Full Spectrum of Technovision. Winnaars krijgen donderdag bericht.

Love2party Interview met Nathan Fake

Ekko

Full Spectrum

Patronaat

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws