Chris Clark op dinsdagavond in Paradiso

Partyscene Redactie | 12 januari 2007
headlines

Zinnenprikkelende Electronica

Paradiso heeft patent op het plannen van spannende live-optredens midden in de week. Dit keer staat één van de helden van het beruchte Warp-label op de planken van de Amsterdamse poptempel. Chris Clark, maker van het vorig jaar bejubelde album Body Ridle, sluit op dinsdag 30 januari zijn batterij laptops aan om zijn fans te trakteren op een avond vol prikkelende electronica.

intelligente dance music in optima formaHet moet geen gemakkelijke opgave geweest zijn om onder het drukkende gewicht van zijn tweede album Empty The Bones Of You los te komen. Het beangstigend goede vervolg op zijn debuutalbum Clarence Park werd overal met gejuich onthaald en door velen als nieuw hoogtepunt in de Warp-catalogus bestempeld. Duidelijk dat we hier met een groot talent te maken hebben. Een talent dat de kunst verstaat om het typisch experimentele Warp-geluid nieuw leven in te blazen.

Wat echter opvalt, is dat Clark op Body Riddle een andere koers vaart. Minder sinister, minder massief, gevarieerder. Lag de nadruk bij Clarence Park (zijn debuut album) en opvolger Empty The Bones Of You vooral op ritmes, op Body Riddle staat alles in het teken van het geheel. Clark maakt een weloverwogen keuze uit alleen de beste geluiden en geeft die vervolgens een eersteklas behandeling. Daardoor lijkt het net of zijn machines tot leven komen en je van alles duidelijk willen maken.

Clark is in staat om intelligente electronica in optima forma te maken en wat anders dan een live optreden is een unieke kans om zijn muzikale hersenspinsels eens goed op je in te laten werken? Op dinsdag 30 januari kan dat in de kleine zaal van de Paradiso. Schaf tijdig je kaartje aan, want dit optreden zou al in de voorverkoop kunnen uitverkopen.

Paradiso Kleine Zaal
Dinsdag 30 januari 2007
Aanvang 22.30 uur
Entree: 7,50 excl. lidmaatschap

L2P-recensie Body Riddle

L2P-recensie Empty the Bones of You


Clark on Myspace
Paradiso

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws