Leefbaar Rotterdam laakt urban cultuur

Partyscene Redactie | 12 januari 2007
headlines

‘Hiphop en rapmuziek roepen op tot verheerlijking van geweld’

Donderdagmiddag heeft er in de Rotterdamse gemeenteraad een fel debat plaatsgevonden over de schietpartij bij de Maassilo op 30 december, waarbij een dode viel te betreuren. Volgens Leefbaar Rotterdam is er een verband tussen rap- en hiphopmuziek en criminaliteit.

Volgens de burgermeester Opstelten zijn er geen aanwijzingen dat deze cultuuruiting structureel tot agressie leidt.“Hiphop en rapmuziek roepen op tot verheerlijking van geweld op straat, geweld tegen vrouwen en haat tegen de politie.” Dat heeft Victor Reijkersz, raadslid van Leefbaar Rotterdam, donderdagmiddag in de gemeenteraad gezegd.

Het stadsbestuur is van plan om in 2009, als Rotterdam Europese jongerenhoofdstad is, een centrum voor urban cultuur in het leven te roepen. Kosten: vijftien miljoen euro. Voor Reijkersz is dat weggegooid geld en is een dergelijk centrum een bron van crimineel gedrag. “Je laat toch ook niet de risicowedstrijd Feijenoord - Ajax tien keer in Rotterdam spelen”, vroeg hij zich af.

Burgemeester Opstelten beschouwt de schietpartij na afloop van het door Partypeepz2000 georganiseerd urbanfeest als een incident. Volgens de Rotterdamse burgervader zijn er geen aanwijzingen dat deze cultuuruiting structureel tot agressie leidt. Daar zijn de andere fracties in de gemeenteraad het mee eens.

Maassilo dicht na schietpartij

Ondanks de bedenkingen van Leefbaar Rotterdam, is de Maassilo vanaf zondag weer geopend voor publiek.

Urbanscene

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws