Computercrash slaat Joakim niet uit het veld

Partyscene Redactie | 11 januari 2007
headlines

Derde studioalbum eind februari in de winkel

Door een computercrash raakte de Franse producer Joakim Bouaziz alle tracks van zijn nieuwe derde studioalbum kwijt. De Franse producer liet zich niet uit het veld slaan en maakte volgens platenmaatschappij Pias gewoon een beter album. ‘Monsters & Silly Songs’ ligt 19 februari in de winkel.

Joakim Bouaziz is momenteel een van de sleutelfiguren in de Franse elektronische muzieksceneJoakim Bouaziz is momenteel een van de sleutelfiguren in de Franse elektronische muziekscene. Als zesjarige leek hij uit te groeien tot een pianospelend wonderkind, maar een schoolvriend, die zijn synthesizer achterliet bij Joakim, gooide roet in het eten. Waarschijnlijk tot afschuw van zijn ouwelui, raakte hun puberale zoon vervolgens verzot op elektronische muziek.

Als tiener luisterde Joakim naar indierock van die tijd en elektronische muziek afkomstig van labels als Mo’Wax en Warp. Tegenwoordig is hij de man achter label en website Tigersushi. Hij remixt de groten der aarde die zelden te beroerd zijn voor een wederdienst. Zijn eigen muziek kent broeierige ondertonen van jaren-tachtig-underground, hitsige electro, funk en ambient.

Joakim & band @ Huize Maas, van 00:30 tot 01:15

 

Joakim

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws