Zoë Xenia doet het met Âme

Partyscene Redactie | 2 januari 2007
headlines

Amsterdamse begeleidt Kristian Beyer tijdens Bold

Zangeres Zoë Xenia staat aanstaande zaterdag tijdens Bold in de Panama op de planken met dj Kristian Beyer van het Duitse duo Âme. De Amsterdamse is in trek, want King Britt, Tiësto en Armin van Buuren werkten ook al graag met haar samen.

Zoe Xenia is een vrolijke verschijningZoë Xenia, ooit finalist van de Diesel-U-Music Benelux en de dance categorie van de Grote Prijs van Nederland, is van alle markten thuis. Maar de Amsterdamse is vooral bekend vanwege haar zang- en producerkwaliteiten. Niet voor niets nodigde Armin van Buuren haar uit op zijn Armada-clubnacht en stond ze 25 november samen met Tiësto in het Gelredome tijdens Dance4life.

De komende tijd kunnen we één en ander van Zoë Xenia verwachten. Zo heeft ze een productie van King Britt ingezongen. Binnenkort verschijnt haar 12” op Serious Radio Recordings en een EP op het Duitse Art Minimal label van Steph Highland. Ook staat er een 12” in de planning op het label Remote Area van Dylan Hermelijn a.k.a. 2000 and one.

Naam: Zoë Xenia
Leeftijd: 30 lentes jong
Woonplaats: Ik kom oorspronkelijk uit het oosten van het land, maar daar moest ik vijf jaar geleden echt weg. Toen ben ik godzijdank in Amsterdam terechtgekomen.
Muziekgenre: Ben opgegroeid met de psychedelische muziek uit de sixties. Vanuit die stroming ben ik in aanraking gekomen met acts als Future Sound Of London en The Orb. Noem het een mix van ambient, triphop en breakbeats. Nu luister ik veel naar minimale muziek, maar ook naar oude funk en soul.
Favoriete labels: Perlon, Peacefrog. Nog veel meer, maar ik ben slecht in namen.
Favoriete dj's/producers:Akufen, Ricardo Villalobos.
Ervaring als dj: Ik treed veel op als mc/vocalist in clubs als Paradiso, Melkweg, het Paard en vele zomerfestivals.
 

BOLD @ Panama,zaterdag 6 januari

Line-up: Âme, Nuno dos Santos, Carlos Valdes, Steffi, Zoë Xenia

Locatie: Panama, Oostelijke Handelskade, Amsterdam

Tijd: 23:00 - 04:00

Prijs: €10,- (vvk) €15,- (deur)

Meer info: Chemistry   // Panama  

Partyscene-interview Zoë Xenia

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws