Ellen Allien: uw reisgids in Berlijn

Partyscene Redactie | 19 december 2006
headlines

Timo Out: deskundige hulp vanuit de dancescene

In 2007 verschijnen er maar liefst drie mixalbums van de Duitse dj, producer en Bpitch Control-labelmanager Ellen Allien. Naast een compilatie voor de Londense club Fabric (mei), het derde deel van Boogybites (voorjaar), stelt ze de vierde editie samen van Time Out (maart) - een cd/dvd met videoclips vol hotel-, restaurant- en uitgaanstips in Berlijn.

Ellen weet de hipste kledingwinkels, platenzaken, restaurants en clubs van Berlijn wel te vindenAl meer dan tien jaar publiceert Time Out reisgidsen van populaire steden wereldwijd. Iedere editie wordt samengeteld door een team ‘locals’ dat bericht over de nieuwste hotspots van de stad. Volg je de tips van Time Out, dan eet je voor schappelijke prijzen in goede restaurants, drink je in leuke kroegen en shop je in de meest eigenzinnige winkeltjes. Naast die serie reisgidsen brengt Time Out sinds kort compilatieseries van dual layer dvd's uit, waarop een lokale artiest zijn soundtrack van de stad samenstelt. Op de flipside vind je een verzameling videoclips met hotel-, restaurant- en uitgaanstips.

Op Time Out worden geen uitgekauwde gebouwen behandeld, maar postmoderne galerijen, vintage shops en eettentjes waar je normaal gesproken voorbij zou lopen. Ellen Allien is gevraagd om de ‘Berlijn-editie’ voor haar rekening te nemen.

'Time Out Presents: The Other Side of Berlin' ligt in maart in de winkel. De overige delen van Fischerspooner (New York), Black Strobe (Parijs) and Damian Lazarus (London) zijn nog steeds verkrijgbaar. Na de editie van Berlijn komt Los Angeles aan de beurt, samengesteld door niemand minder dan hiphopper Madlib.

'Time Out Presents: The Other Side Berlin' mixed by Ellen Allien tracklist:

01 David Bowie - 'Helden'

02 Booka Shade - 'In White Rooms'

03 Quarks - 'Königin'

04 Âme - 'Rej'

05 Rhythm & Sound with Bobbo Shanti - 'Poor People Must Work (Carl Craig Remix)'

06 Miss Kittin - 'Neukölln'

07 Plastikman - 'I Don't Know'

08 Terranova [ft. Tricky] - 'Bombing Bastards'

09 Wayne County & the Electric Chairs - 'Berlin'

10 Monolake - 'Pipeline'

11 Ricardo Villalobos - 'Ichso'

12 Ellen Allien & Apparat - 'Way Out'

13 AGF/Delay - 'You With Now'

Love2Party-interview Ellen Allien

Love2Party-recensie Time Out 1,2,3

Ellen Allien

Timo Out

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws